Hoe kan ik betalen als jullie geen acceptgiro meer sturen?

Op 1 juni 2023 verdwijnt de acceptgiro als mogelijkheid om te betalen. Daarom stoppen wij stap voor stap met het versturen van acceptgiro's. Lees wat dit voor u betekent.

U krijgt van ons steeds vaker 'betaalinformatie'

In plaats van een acceptgiro, sturen wij 'betaalinformatie'. In de betaalinformatie staan alle gegevens die u nodig hebt om te kunnen betalen, met de mogelijkheden die uw eigen bank biedt. Lees hierover meer bij Hoe ziet de nieuwe 'betaalinformatie' eruit?

Hoe betaalt u zonder acceptgiro?

Betaalt u altijd met een acceptgiro? Dan moet u in de toekomst op een andere manier betalen. Er zijn 3 mogelijkheden:

 • U betaalt via automatische incasso

  Met een automatische incasso schrijven wij de belasting binnen de afgesproken termijn automatisch af van uw rekening. Dit kan voor:

  • de voorlopige aanslag inkomstenbelasting en zorgverzekeringswet 2021 en later
  • de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2021 en later
  • de motorrijtuigenbelasting

  Als u wilt betalen met automatische incasso, dan moet u ons machtigen. U gebruikt hiervoor een machtigingsformulier. Die krijgt u bij de voorlopige aanslag.

  Wilt u een machtigingsformulier voor de motorrijtuigenbelasting? Belt u dan met de BelastingTelefoon Auto.

 • U betaalt via mobiel of internetbankieren
  Hiervoor neemt u de gegevens over van de meegestuurde betaalinformatie. Check altijd of u alle gegevens juist hebt ingevuld.
 • U gebruikt een overboekingskaart van uw bank
  U neemt de gegevens over van de meegestuurde betaalinformatie. Check altijd of u alle gegevens juist hebt ingevuld. U stuurt de overboekingskaart naar uw bank. De betaalinformatie stuurt u niet mee, deze houdt u zelf.

Wanneer stoppen wij met acceptgiro's sturen?

Voor een aantal belastingen sturen wij al geen acceptgiro's meer. De komende periode stoppen we hiermee voor andere belastingen en voor toeslagen. Daarom kan het zijn dat u de ene keer wel een acceptgiro krijgt en de andere keer niet.

Let op!
Er worden regelmatig valse berichten verstuurd en valse telefoontjes gepleegd. De afzender lijkt dan de Belastingdienst, maar is dat niet. Lees meer hierover bij Verdachte WhatsApp-berichten, sms-berichten, mails, apps, brieven of telefoontjes.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.