Hoe kan ik betalen als jullie geen acceptgiro meer sturen?

Vanaf 1 juni 2023 kunt u niet meer betalen met een acceptgiro. In plaats daarvan krijgt u van ons betaalinformatie. Lees hoe u kunt betalen zonder acceptgiro. En wat u kunt doen als u een acceptgiro van ons nog niet hebt betaald.

U krijgt van ons voortaan 'betaalinformatie'

In plaats van een acceptgiro, sturen wij 'betaalinformatie'. In de betaalinformatie staan alle gegevens die u nodig hebt om te kunnen betalen, met de mogelijkheden die uw eigen bank biedt. Lees hierover meer bij Hoe ziet de nieuwe 'betaalinformatie' eruit?

Hoe betaalt u zonder acceptgiro?

Betaalde u altijd met een acceptgiro? Dan moet u voortaan op een andere manier betalen. Er zijn 3 mogelijkheden:

 • U betaalt via automatische incasso

  Met een automatische incasso schrijven wij de belasting binnen de afgesproken termijn automatisch af van uw rekening. Dit kan voor:

  • de voorlopige aanslag inkomstenbelasting en zorgverzekeringswet 2021 en later
  • de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2021 en later
  • de motorrijtuigenbelasting

  Als u wilt betalen met automatische incasso, dan moet u ons machtigen. U gebruikt hiervoor een machtigingsformulier. Die krijgt u bij de voorlopige aanslag.

  Wilt u een machtigingsformulier voor de motorrijtuigenbelasting? Belt u dan met de BelastingTelefoon Auto.

 • U betaalt via mobiel of internetbankieren

  Hiervoor neemt u de gegevens over van de meegestuurde betaalinformatie. Check altijd of u alle gegevens juist hebt ingevuld.
 • U gebruikt een overboekingskaart van uw bank

  U neemt de gegevens over van de meegestuurde betaalinformatie. Check altijd of u alle gegevens juist hebt ingevuld. U stuurt de overboekingskaart naar uw bank. De betaalinformatie stuurt u niet mee, deze houdt u zelf.
 • U betaalt met iDEAL

  U kunt uw inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, huur-, kinderopvang- en zorgtoeslag en kindgebonden budget betalen met iDEAL.

  U vindt uw te betalen bedragen in het Overzicht betalen en ontvangen. U kunt ze daar betalen met iDEAL.

  Let op!

  U kunt alleen het volledige bedrag betalen. U kunt iDEAL dus niet gebruiken om termijnbedragen van een betalingsregeling te betalen.
  Om in te loggen hebt u uw DigiD nodig.

  Inloggen Overzicht betalen en ontvangen

  Lees meer bij Betalen met iDEAL.

Hebt u pas nog een acceptgiro gestuurd naar uw bank?

Acceptgiro’s die na 31 mei 2023 bij de bank binnenkomen, kunnen niet meer worden verwerkt. De meeste banken nemen hierover contact met u op.

Hebt u bericht gekregen van uw bank dat een door u ingestuurde acceptgiro niet meer wordt verwerkt? Betaal dan zo snel mogelijk op een andere manier.

Twijfelt u of u hebt betaald? Controleer dan het rekeningafschrift dat u van uw bank hebt gekregen.

Hebt u een acceptgiro van ons nog niet betaald?

Stuur deze dan na 15 mei 2023 niet meer naar uw bank. Deze acceptgiro kan dan niet meer worden verwerkt. Betaal op een andere manier.

Maak het bedrag over op het rekeningnummer dat op de acceptgiro staat. En vermeld daarbij altijd het betalingskenmerk van de acceptgiro. Zonder dit kenmerk kunnen wij uw betaling niet verwerken.

Let op!

Er worden regelmatig valse berichten verstuurd en valse telefoontjes gepleegd. De afzender lijkt dan de Belastingdienst, maar is dat niet. Lees meer hierover bij Verdachte WhatsApp-berichten, sms-berichten, mails, apps, brieven of telefoontjes. Of bekijk voorbeelden van valse berichten.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.