Zo vraagt u eHerkenning aan

U vraagt eHerkenning rechtstreeks aan bij 1 van de 6 erkende leveranciers. Voor sommige organisaties kunt u geen eHerkenning aanvragen of vraagt u eHerkenning op een andere manier aan.

eHerkenning aanvragen bij een erkende leverancier

eHerkenning vraagt u aan op de website van eHerkenning. Op deze website kiest u zelf een leverancier uit het overzicht. U vindt de prijs van het speciale Belastingdienst EH3-inlogmiddel als u doorklikt naar de website van een leverancier.

Vraag eHerkenning aan

Let op!

Na uw aanvraag hebt u uw inlogmiddel niet direct in handen. Voor de aanvraag zijn soms aanvullende controles nodig, zoals fysieke of elektronische identificatie. Vraag dus eHerkenning zo snel mogelijk aan en wacht niet tot het moment dat u aangifte moet doen.

Uitzonderingen

Sommige organisaties zijn niet ingeschreven bij KVK en kunnen niet inloggen met eHerkenning. En sommige organisaties kunnen alleen eHerkenning aanvragen via een speciale aanvraagprocedure. Kijk wat voor uw organisatie geldt:

 • Eenmanszaken of zzp'ers

  U kunt op Mijn Belastingdienst Zakelijk, Mijn Douane en Mijn Belastingdienst inloggen met uw DigiD. Maar u mag ook inloggen met eHerkenning.

  Douanevergunningen kunt u niet aanvragen met DigiD. Hoe u deze vergunningen aanvraagt, vindt u in het overzicht douanevergunningen.

 • Gestaakte ondernemingen

  U kunt via een aparte procedure eHerkenning aanvragen voor een gestaakte onderneming. Neem hiervoor telefonisch of per e-mail contact op met 1 van de leveranciers van eHerkenning.

 • Buitenlandse ondernemingen met een Nederlands KVK-nummer

  Als uw buitenlandse onderneming is ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel (KVK), kunt u eHerkenning aanvragen. Houdt u er rekening mee dat sommige leveranciers een afspraak met u willen maken voor fysieke identificatie. Op de website van KVK vindt u meer informatie over het inschrijven van buitenlandse bedrijven.

 • Buitenlandse ondernemingen zonder Nederlands KVK-nummer

  Kunt u of hoeft u uw buitenlandse onderneming niet inschrijven bij KVK? Dan hebt u geen KVK-nummer en kunt u geen eHerkenning aanvragen.

  Zo doet u aangifte voor een buitenlandse onderneming

  • U doet zelf aangifte met administratiesoftware die u hebt aangeschaft.
  • Uw fiscaal dienstverlener doet voor u aangifte met administratiesoftware.
  • U logt in op een ander portaal:
   • Voor de btw-aangifte kunt u nog gebruikmaken van het oude portaal voor ondernemers. Op dat portaal logt u in met een gebruikersnaam en wachtwoord. Die inloggegevens kunt u bij ons aanvragen. Hoe u dat doet, vindt u op Inloggegevens aanvragen voor de btw-aangifte op het oude portaal.
   • Op het EU Trader Portal logt u in met een inlogmiddel dat geldig is in de lidstaat waar u gevestigd bent (eIDAS).
 • Fiscale eenheden voor de btw

  Een fiscale eenheid voor de btw is niet ingeschreven bij KVK en kan zelf geen eHerkenning aanvragen. Wel kunt u eHerkenning aanvragen voor 1 van de ondernemingen in de fiscale eenheid. Met het fiscale nummer van deze onderneming (en dus niet van de fiscale eenheid) logt u in namens de fiscale eenheid.

  Hoe u namens een fiscale eenheid inlogt op Mijn Belastingdienst Zakelijk, vindt u bij 'Inloggen en machtigen op Mijn Belastingdienst Zakelijk' onder 'inloggen voor fiscale eenheden met eHerkenning'.

 • Fiscale eenheden voor de vennootschapsbelasting

  U kunt eHerkenning aanvragen voor de moedermaatschappij van de fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting.

 • Kerkgenootschappen

  Kerkelijke organisaties kunnen zich inschrijven bij KVK. Via een aparte procedure kunt u eHerkenning aanvragen voor kerkgenootschappen. Neem hiervoor telefonisch of per e-mail contact op met 1 van de leveranciers van eHerkenning. Deze procedure is afgestemd met het Centraal Interkerkelijk Overleg (CIO).

 • Open fondsen voor gemene rekening

  Op dit moment kan een open fonds voor gemene rekening (OFGR) zich niet inschrijven bij KVK. U kunt daardoor geen eHerkenning aanvragen.

  Zo doet u aangifte voor een OFGR

  • U doet zelf aangifte met administratiesoftware die u hebt aangeschaft.
  • Uw fiscaal dienstverlener doet voor u aangifte met administratiesoftware.
  • U logt in op een ander portaal:

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.