Gegevens vooraf ingevulde aangifte voor uw intermediair

Hebt u uw belastingadviseur of boekhouder (hierna: intermediair) gemachtigd voor het doen van aangifte inkomstenbelasting? Dan kan uw intermediair hierbij vanaf aangiftejaar 2014 gebruikmaken van de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte. Dit zijn gegevens zoals uw loon, de WOZ-waarde van uw huis, hypotheekgegevens en banksaldi. Wij krijgen die gegevens van uw werkgever, uw gemeente en uw bank. Maar wij sturen die gegevens alleen naar uw intermediair als u daar toestemming voor geeft. Wij sturen u hierover een brief. Hieronder leest u wat u kunt doen.

Hoe kunt u toestemming geven of weigeren?

Wij sturen de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte alleen naar uw intermediair als de machtiging die u aan uw intermediair hebt gegeven, geregistreerd en actief is. Dit gaat als volgt:

  • Uw intermediair stuurt met zijn software een aanvraag in voor de registratie van uw machtiging.
  • Wij sturen u een registratiebrief met een formulier over de aanvraag van uw intermediair. Hierin vragen wij u toestemming voor het registreren van uw machtiging, zodat uw intermediair de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte kan krijgen.

Bent u akkoord? Stuur dan het formulier op naar uw intermediair. Met de activeringscode op het formulier kan uw intermediair de machtigingsregistratie actief maken. Hij kan dan de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte gebruiken. Bent u niet akkoord? Dan hoeft u niets te doen.

Nieuwsgierig naar alle stappen van het registratieproces? Kijk dan bij Registratieproces gegevens vooraf ingevulde aangifte voor uw intermediair

Ieder jaar toestemming geven of weigeren

Een registratie van een machtiging voor de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte is voor 1 aangiftejaar. Doet uw intermediair voor verschillende jaren voor u aangifte inkomstenbelasting? Dan moet hij de machtigingsregistratie voor ieder jaar aanvragen. U beslist dus per aangiftejaar of uw intermediair de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte kan gebruiken.

Toestemming intrekken

Hebt u de registratie van uw machtiging laten activeren, zodat uw intermediair de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte kan gebruiken? Dan kunt u deze registratie op elk moment weer intrekken. Bijvoorbeeld als u overstapt naar een andere intermediair. Hiervoor gebruikt u de registratiebrief met intrekkingscode.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.