Teruggaaf bzm

Hebt u belasting zware motorrijtuigen (bzm) betaald? Maar gebruikt u de vrachtauto niet meer op de autosnelweg? Dan kunt u de betaalde bzm schriftelijk terugvragen. Bijvoorbeeld met het formulier Verzoek teruggaaf bzm.
Wij berekenen het bedrag van de teruggaaf vanaf de dag waarop wij uw verzoek ontvangen tot en met de laatste dag waarover u bzm hebt betaald. Voor de behandeling van uw verzoek om teruggaaf bzm betaalt u € 25 administratiekosten.

Teruggaaf gecombineerd vervoer

Bij gecombineerd vervoer worden goederen deels over de weg en deels over het spoor, binnenwateren of de zee vervoerd. Dat kan vanuit of naar een EU-land. Vervoer over de weg gebeurt met bijvoorbeeld een vrachtauto, aanhangwagen, oplegger met of zonder trekker, wissellaadbak of container van 20 voet en meer. Het andere deel van het traject gaat met de trein of per schip.

Gebruikt u uw motorrijtuig voor gecombineerd vervoer? Dan kunt u bzm terugkrijgen als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Het zeetraject is hemelsbreed langer dan 100 km.
  • Voor het traject waarover de goederen per spoor of schip worden vervoerd, is een alternatieve route over de weg mogelijk.
  • De goederen worden gelost of geladen bij het dichtstbijzijnde station van inlading en uitlading. Dit station ligt in Nederland.
  • Bij vervoer over zee en binnenwateren mag de afstand tussen de laadplaats en losplaats in de haven en het station van inlading of uitlading hemelsbreed niet groter zijn dan 150 km.

U kunt bzm terugkrijgen voor iedere dag dat uw vrachtauto, aanhangwagen, oplegger met of zonder trekker, wissellaadbak of container van 20 voet en meer is gebruikt voor een begintraject of een eindtraject over de weg. Dit traject moet wel deel uitmaken van een traject van gecombineerd vervoer. U kunt dus bzm terugkrijgen voor de dag waarop wegvervoer én vervoer per schip of spoor plaatsvindt. U vraagt bzm terug met het formulier Verzoek bzm - teruggaaf bij gecombineerd vervoer.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.