Teruggaaf bzm

Hebt u belasting zware motorrijtuigen (bzm) betaald, maar gebruikt u de vrachtauto niet meer op de autosnelweg? Dan kunt u de betaalde bzm terugkrijgen. U moet dan schriftelijk om een teruggaaf vragen. Wij berekenen het bedrag van de teruggaaf over de periode die begint op de dag waarop wij uw verzoek ontvangen en eindigt op de laatste dag waarover u bzm hebt betaald. Voor de behandeling van uw verzoek om teruggaaf betaalt u € 25 administratiekosten.

Teruggaaf gecombineerd vervoer

Bij gecombineerd vervoer worden de goederen deels over de weg en deels over het spoor, binnenwateren of de zee vervoerd. Dat kan vanuit of naar een EU-land. Het vervoer over de weg vindt bijvoorbeeld plaats met de vrachtauto, aanhangwagen, oplegger met of zonder trekker, wissellaadbak of container van 20 voet en meer. Het andere deel van het traject gaat met de trein of per schip.

Gebruikt u uw motorrijtuig voor gecombineerd vervoer? Dan kunt u bzm terugkrijgen als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Het zeetraject is hemelsbreed langer dan 100 km.
  • Voor het traject waarover de goederen per spoor of schip worden vervoerd, is een alternatieve route over de weg mogelijk.
  • De goederen worden gelost of geladen bij het dichtstbijzijnde station van in- en uitlading. Dit station ligt in Nederland.
  • Bij vervoer over zee en binnenwateren mag de afstand tussen de laad- en losplaats in de haven en het station van in- of uitlading hemelsbreed niet groter zijn dan 150 km.

U kunt teruggaaf van bzm krijgen voor iedere dag dat uw vrachtauto, aanhangwagen, oplegger met of zonder trekker, wissellaadbak of container van 20 voet en meer per schip of spoor is vervoerd. De teruggaaf vraagt u aan met het formulier Verzoek bzm – teruggaaf bij gecombineerd vervoer.

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.