Ik huur een duurdere woning vanwege een groot huishouden

Hebt u een huishouden van 8 of meer personen? En is de huur van uw huis te hoog voor huurtoeslag? Dan kunt u toch huurtoeslag krijgen. Het huis moet wel geschikt en bestemd zijn voor een groot gezin.

Wij berekenen uw huurtoeslag over de maximale rekenhuur. Voor het deel van uw huur dat hier bovenuit komt, krijgt u dus geen huurtoeslag.

Hoe geef ik dit door?

Krijgt u nog geen huurtoeslag? Vraag de toeslag aan met Mijn toeslagen. En geef uw bijzondere situatie door met het formulier Verzoek bijzondere situatie huurtoeslag. Terwijl wij uw bijzondere situatie beoordelen, kunt u al een beschikking krijgen waarbij wij nog geen rekening hebben gehouden met uw bijzondere situatie. Het kan ook een afwijzing zijn van uw aanvraag. Blijkt na de beoordeling van uw bijzondere situatie dat u recht hebt op huurtoeslag, dan krijgt u een nieuwe beschikking.

Krijgt u al huurtoeslag? En hebben wij nog geen rekening gehouden met uw bijzondere situatie? Geef dit dan door met het formulier Verzoek bijzondere situatie huurtoeslag. Dan passen wij uw huurtoeslag aan.

U kunt nog een verzoek doen tot 5 jaar ná het jaar waar het verzoek over gaat.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.