Ik heb een huishouden van 8 of meer personen

Hebt u een huishouden van 8 of meer personen? En is de huur van uw huis te hoog voor huurtoeslag? Dan kunt u toch huurtoeslag krijgen. Het huis moet wel geschikt en bestemd zijn voor een groot gezin.

Wij berekenen uw huurtoeslag over de maximale rekenhuur. Voor het deel van uw huur dat hier bovenuit komt, krijgt u dus geen huurtoeslag.

Hoe geef ik dit door?

Krijgt u nog geen huurtoeslag? Vraag de toeslag aan met Mijn toeslagen. U krijgt van ons een beschikking waarbij wij nog geen rekening hebben gehouden met uw bijzondere situatie. Het kan ook een afwijzing zijn van uw aanvraag. Nadat u deze beschikking hebt gekregen, geeft u uw bijzondere situatie door met het formulier Verzoek bijzondere situatie huurtoeslag.

Krijgt u al huurtoeslag? En hebben wij nog geen rekening gehouden met uw bijzondere situatie? Geef dit dan door met het formulier Verzoek bijzondere situatie huurtoeslag. Dan passen wij uw huurtoeslag aan. U kunt uw verzoek ook nog doen nadat u de definitieve berekening hebt gekregen. Dat kan tot 5 jaar na het jaar waarover de definitieve berekening gaat.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.