Aanmerkelijk belang (AB)

Hebt u een aanmerkelijk belang in een vennootschap of coöperatie? Dan moet u misschien belasting betalen over de inkomsten die u daarvan had.

Wanneer hebt u een aanmerkelijk belang?

U kunt een aanmerkelijk belang hebben als u een aandelenpakket hebt of als u een stemrecht hebt in een coöperatie. U hebt een aanmerkelijk belang als u aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Lees verder over...

Inkomsten uit aanmerkelijk belang

Een van de voordelen die u kunt hebben van uw aanmerkelijk belang is het reguliere voordeel zoals dividend. Een ander voordeel is het vervreemdingsvoordeel, zoals winst of verlies bij verkoop van uw aandelen.

Lees verder over...

Verlies uit aanmerkelijk belang

Lijdt u verlies op uw aanmerkelijk belang? Dan mag u dat verrekenen. Verlies wordt verrekend met positieve inkomsten uit aanmerkelijk belang in het jaar ervoor of in de 6 jaar na het jaar dat u verlies hebt gehad. Soms kan een verlies uit aanmerkelijk belang worden omgezet in een belastingkorting.

Lees verder over...

Loon en aanmerkelijk belang

Als u aanmerkelijkbelanghouder bent en werkt in uw bedrijf, moet u een zogenoemd gebruikelijk loon krijgen uit uw bedrijf. Dit loon moet u in uw aangifte aangeven als inkomsten.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.