Uw hypotheek of lening

Sluit u voor uw eigen woning een hypotheek of lening af? Dan hebt u recht op aftrek van (hypotheek)rente en andere kosten. Als u spaart voor uw hypotheek hebt u vrijstellingen. Koopt u een andere woning? Dan hebt u mogelijk te maken met de bijleenregeling. Gebruik de checklist voor de gegevens die u nodig hebt bij het invullen van de vraag ‘Eigen woning’ in uw aangifte.

Wat is aftrekbaar?

Als u een eigen woning hebt, hebt u meestal recht op aftrek van hypotheekrente en andere kosten. Bij de voorbeelden leest u hoe u de vraag 'Eigen woning' in de aangifte moet invullen als u uw woning met verlies hebt verkocht.

Lees verder over...

Verplicht aflossen voor renteaftrek vanaf 2013

Vanaf 2013 zijn de regels voor renteaftrek van de eigenwoningschuld (hypotheekrenteaftrek) veranderd. U mag voor nieuwe leningen alleen rente aftrekken als u de lening aflost.

Lees verder over...

Tariefsaanpassing aftrek kosten eigen woning

Hebt u een belastbaar inkomen uit werk en woning van € 56.532 of hoger? Dan wordt vanaf 2014 de aftrek voor rente en kosten van de eigen woning in de 4e belastingschijf beperkt. Dit noemen we de tariefsaanpassing aftrek kosten eigen woning.

Lees verder over...

Sparen voor de aflossing van uw hypotheek

Sluit u een spaar-, leven- of beleggingshypotheek af voor de financiering van een eigen woning? Of hebt u hiervoor een lening afgesloten? Dat levert u vaak fiscaal voordeel op.

Lees verder over...

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.