Btw-tarief attractieparken, speeltuinen en siertuinen

Verlenen van toegang tot bijvoorbeeld attractieparken, speeltuinen en siertuinen valt onder het 9%-tarief. De accommodatie moet minimaal 2 maanden per jaar aaneensluitend zijn geopend. Ook moet het recreatieve aspect voorop staan.

Onder het 21%-tarief valt het verlenen van toegang tot:

  • evenementen die een beperkte periode geopend zijn
  • beurzen
  • modeltuinen bij tuincentra
  • casino’s

Ook de deelname aan een puzzeltocht (via de terbeschikkingstelling van een voertuig) die nagenoeg geheel plaatsvindt buiten een attractiepark valt onder het 21%-tarief. Dat is ook het geval als de start en finish van de puzzeltocht in het attractiepark zijn.

Speeltuinen

Speeltuinen en kinderboerderijen vallen onder het 9%-tarief. Speeltuinverenigingen die geen winst beogen, zijn vrijgesteld van btw.

Arrangementen van recreatieve activiteiten

Biedt u georganiseerde recreatieve activiteiten aan, zoals paintball, lasergame of touwtrekken? Of een arrangement van zulke activiteiten, bijvoorbeeld voor bedrijfsuitjes of vrijgezellenfeestjes? Deze activiteiten vallen onder het 9%-tarief als ze plaatsvinden op een locatie die speciaal en permanent voor vermaak en dagrecreatie ingericht is, of in een sportaccommodatie. Worden de activiteiten op een andere locatie georganiseerd? Dan vallen ze onder het 21%-tarief.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.