Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA)

Is uw organisatie een in Nederland gevestigde financiële instelling? Dan kunt u verplicht zijn gegevens aan ons door te geven over US persons. Dit geldt ook voor financiële instellingen die zijn gevestigd op Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Wij sturen deze gegevens door aan de belastingdienst van de Verenigde Staten (IRS). Dit gebeurt op basis van de Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) en de tussen Nederland en de Verenigde Staten gesloten Intergovernmental Agreement.

U moet deze gegevens vanaf 2015 (over de jaren 2013 en 2014) en daarna ieder jaar aan ons doorgeven. De FATCA is een wet die zorgt voor een juiste belastingheffing over vermogensbestanddelen in de Verenigde Staten.

Weet u niet zeker of u informatie moet doorgeven? Vraag uw adviseur dan om een Legal Opinion. Wanneer u de informatie moet doorgeven, moet u zich eerst registreren bij de belastingdienst van de Verenigde Staten. Daarna meldt u zich bij ons aan.

Aanmelden

Om het aanleveren van gegevens mogelijk te maken, meldt u zich bij ons aan via ons gegevensportaal. U wordt dan ook automatisch lid van het onderdeel FATCA op de community www.cggp.nl. Zo houden wij u op de hoogte van de laatste informatie.

Meer informatie

Hebt u vragen over het aanleveren van gegevens? Bel dan met het Belastingdienst ContactCenter op 0800 – 022 70 65, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. U kunt ook een e-mail met uw vraag sturen naar: gegevensuitwisseling@belastingdienst.nl.

Wilt u meer weten over de FATCA-wetgeving? Kijk dan op de internetsite van de belastingdienst van de Verenigde Staten en de internetsite van de overheid.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.