Houd een goede administratie bij

U hebt een goede administratie nodig om belastingaangifte te kunnen doen. Ook hebt u zelf voordeel van een goede boekhouding. Daarmee kunt u snel zien hoe uw onderneming ervoor staat. Lees meer over het belang van een goede administratie.

Lees meer op ondernemersplein.nl over een zakelijke administratie bijhouden.

Wat moet ik bewaren in mijn boekhouding?

In uw administratie legt u alle gegevens over uw onderneming vast. De meeste gegevens van uw bedrijf legt u waarschijnlijk digitaal vast. Ook als u deze gegevens afdrukt, moet u de digitale informatie bewaren. Lees meer over wat er allemaal bij uw administratie hoort.

Hoe lang moet ik mijn administratie bewaren?

U bent wettelijk verplicht om uw administratie 7 jaar te bewaren. In sommige gevallen, zoals bij gebouwen, is dit langer. Voor andere gegevens is soms een kortere termijn mogelijk. Lees meer over het bewaren van uw administratie.

Ik maak al kosten, maar mijn onderneming is nog niet ingeschreven

Of steekt u al tijd in uw bedrijf voordat u zich als ondernemer hebt aangemeld? Deze kosten en uren mag u eventueel ook opgeven voor uw belastingen. Bewaar dan ook daarvan de bewijsstukken, zoals facturen en een overzicht van de uren die u maakt.

Wat zijn de regels voor een factuur?

Facturen zijn een belangrijk onderdeel van uw administratie. Er zijn regels voor hoe u een factuur maakt en wanneer u een factuur verstuurt

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.