Onderneming starten

Als u start met ondernemen krijgt u te maken met de Belastingdienst en bepaalde regelingen. Lees hoe u zich zo goed mogelijk voorbereidt.

Voordat u start: goed oriënteren

Start u als ondernemer? Dan krijgt u op verschillende manieren te maken met de Belastingdienst. Wanneer bent u ondernemer voor de belasting? Wat zijn uw rechten en plichten?

Lees verder over...

Startersvoorlichting

Bij verschillende organisaties, waaronder de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel, kunt u voorlichting krijgen over starten als ondernemer.

Lees verder over...

Schrijf uw onderneming in bij de Kamer van Koophandel

Schrijf uw onderneming in in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. De Kamer van Koophandel geeft uw gegevens aan ons door. U hoeft uw onderneming niet apart bij ons aan te melden.

Lees verder over...

Richt uw administratie in

Zet een administratie op. Dat is nodig om belastingaangifte te kunnen doen. Met een goede administratie kunt u ook snel zien hoe uw onderneming ervoor staat.

Lees verder over...

Activeer uw beveiligde omgeving op belastingdienst.nl

Als ondernemer hebt u een beveiligde omgeving op www.belastingdienst.nl. Hier kunt u digitaal aangifte doen en andere zaken regelen.

Lees verder over...

Reserveer geld om uw belastingen te betalen

Tussen het einde van een boekjaar en het betalen van de belastingaanslag(en) over dit jaar kan veel tijd zitten. Reserveer hiervoor al tijdens het boekjaar een deel van uw winst.

Lees verder over...

Wat u verder wilt weten

Als u bent gestart als ondernemer, zijn er een aantal zaken die handig voor u zijn om te weten.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.