Moet ik zelf mijn kindgebonden budget stopzetten of doen jullie dat?

U hoeft uw kindgebonden budget niet zelf stop te zetten. Lees wat u moet doen in uw situatie:

 • Ik ga meer verdienen (of mijn toeslagpartner)

  Geef het nieuwe inkomen aan ons door, ook als het 1 stapje omhoog in uw salarisschaal is. Dan passen wij uw kindgebonden budget aan.

  Hoe geef ik mijn nieuwe inkomen door?

  Log in op Mijn toeslagen en kies bij 'Wijziging doorgeven' voor 'Inkomen en vermogen'. Kies 'Er wijzigt iets in het inkomen'. Of maak gebruik van de app Toeslagen om wijzigingen in uw inkomen door te geven.

 • Ik heb te veel vermogen (of mijn toeslagpartner)

  Hebt u op 1 januari 2024 te veel vermogen? Geef dan uw vermogen aan ons door.

  Hoe geef ik mijn vermogen door?

  Log in op Mijn toeslagen en kies bij 'Wijziging doorgeven' voor 'Inkomen en vermogen'. Kies vervolgens 'Er wijzigt iets in het vermogen'.

  Vermogen op 1 januari

  Voor het vermogen kijken we alleen naar hoeveel u op 1 januari 2024 hebt. U mag maximaal € 140.213 hebben als u géén toeslagpartner hebt. En € 177.301 als u wél een toeslagpartner hebt. (In 2023 was dat € 127.582 zonder partner en € 161.329 met partner).

  Wilt u dit voor een ander jaar weten? Kijk dan voor een overzicht bij Hoeveel vermogen mag ik hebben voor kindgebonden budget?

  Hebt u later in het jaar te veel vermogen, maar niet op 1 januari? Dan hebt u het hele jaar wél recht op kindgebonden budget. Hebt u op 1 januari al te veel vermogen? Dan hebt u het hele jaar géén recht op kindgebonden budget.

  Voorbeelden

  • U hebt geen toeslagpartner. Op 1 januari 2024 hebt u € 5.000 euro op uw spaarrekening staan en in juni erft u € 250.000 van een tante. U zet het geld op uw spaarrekening en gaat een jaar nadenken over wat u ermee gaat doen. U hebt dan wél recht op kindgebonden budget voor 2024, maar niét voor 2025. Dit komt doordat het bedrag op 1 januari 2025 te veel vermogen hebt en op 1 januari 2024 was dat nog niet zo.
  • U hebt een toeslagpartner. Samen hebben jullie op 1 januari 2024 een vermogen van € 185.000. U krijgt dan voor 2024 geen kindgebonden budget, omdat jullie vermogen op 1 januari boven de grens van € 177.301 uitkomt.

  Tip

  Check eind november uw situatie voor het volgende jaar. En geef het dán via Mijn toeslagen door als u verwacht dat uw vermogen te hoog is voor uw kindgebonden budget in het nieuwe jaar.

 • Mijn kind wordt 18 jaar

  Dan stoppen wij het kindgebonden budget voor dit kind. Dit gebeurt vanaf de maand nádat uw kind 18 jaar is geworden. Als uw kind bijvoorbeeld op 20 september 18 jaar wordt, dan stoppen wij het kindgebonden budget per 1 oktober. U hoeft dus zelf niets te doen.

Ik wil toch zelf mijn kindgebonden budget stopzetten – hoe doe ik dat?

Bel met de BelastingTelefoon om de uitbetaling van uw kindgebonden budget te laten stopzetten. U kunt dit helaas niet in Mijn toeslagen doen.

Wat gebeurt er nadat mijn kindgebonden budget is stopgezet?

Dan stopt uw maandelijkse betaling voor dit jaar. Meestal meteen de volgende maand. Of anders de maand daarna. De maanden die u te veel hebt gekregen, moet u terugbetalen. Hierover krijgt u een brief. Blijkt na afloop van het jaar dat u tóch recht had op kindgebonden budget? Dan krijgt u het alsnog.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.