Ik bereik de AOW-leeftijd - wat verandert er voor mijn toeslagen?

Meestal verandert uw inkomen als u de AOW-leeftijd bereikt. Misschien kunt u nu wél toeslag krijgen. Of gaat de toeslag die u had omlaag of omhoog.

 • Krijgt u nu geen toeslag?

  Het kan zijn dat u wél toeslag kunt krijgen als uw inkomen lager wordt.

  Maak eens een proefberekening. Dan weet u meteen of u een toeslag kunt krijgen. En blijkt dat u toeslag kunt krijgen? Dan kunt u deze meteen aanvragen via Mijn toeslagen.

  Proefberekening maken

  Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

  Kijk op Ik heb toeslag aangevraagd – wanneer hoor ik iets? voor meer informatie.

 • Krijgt u al toeslag?
  Om ervoor te zorgen dat u het juiste bedrag krijgt, moet u veranderingen in uw inkomen zélf aan ons doorgeven. Bijvoorbeeld als u AOW of pensioen gaat krijgen. Als uw inkomen niet klopt, krijgt u misschien te veel toeslag. En dan moet u later terugbetalen. Daarom is het handig wijzigingen zo snel mogelijk via Mijn toeslagen door te geven, zodat wij de hoogte van uw toeslag direct kunnen aanpassen.

  Inloggen op Mijn toeslagen

  Wat gebeurt er na mijn wijziging?

  Kijk op Wat gebeurt er met mijn toeslag als ik een wijziging doorgeef? voor meer informatie.

Tip

Volgend jaar is uw inkomen weer anders, omdat u dan het hele jaar AOW krijgt. Check begin volgend jaar uw inkomen en pas het aan in Mijn toeslagen. U kunt dit alvast in uw agenda zetten.

Hebt u hulp nodig?

Soms is het fijn als er iemand met u meekijkt. Op Kan ik hulp krijgen bij het regelen van mijn toeslag? staat wie u kunnen helpen met uw toeslag.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.