Reisbagage

Zonder verrassingen langs de Douane? Weet dan wat u meeneemt op reis. Sommige producten mag u niet zomaar meenemen. En soms moet u belasting betalen als u de Europese Unie (EU) weer binnenkomt.

Ik reis binnen de Europese Unie (EU)

Als u reist in de Europese Unie (EU) hoeft u niet langs de Douane. Maar sommige producten mag u niet zomaar meenemen en invoeren. En de hoeveelheden drank of tabak die u zonder dat u belasting hoeft te betalen, mag meenemen, is beperkt. Voorbeelden: 90 liter wijn, 10 liter gedistilleerde drank, 800 sigaretten. Lees wat de regels zijn en wat u moet doen.

Lees verder over...

Ik reis van buiten de Europese Unie (EU) naar Nederland

Reist u Nederland in van buiten de EU? Lees wat u belastingvrij mag meenemen en wanneer u aangifte moet doen. U mag niet zomaar alles meenemen. Komt u binnen met € 10.000 of meer? Doe dan aangifte.

Lees verder over...

Ik reis Nederland uit

Reist u Nederland uit naar een land buiten de EU? U mag niet alles zomaar uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn kunst en antiek. Reist u naar een land buiten de EU met € 10.000 of meer? Doe dan aangifte.

Lees verder over...

App Douane reizen: voor reizigers

Reist u naar Nederland? Weet u wat u wel en niet mag meenemen en waar u op moet letten met uw reisbagage? De app Douane reizen is voor reizigers die met het vliegtuig naar Nederland reizen.

Lees verder over...

Douane gebruikt reisgegevens bij toezicht. Reizigers hebben inzagerecht

Voor het toezicht op reizigersbagage gebruikt de Douane Passenger Name Records (PNR). Dit zijn gegevens die luchtvaartmaatschappijen vastleggen voor iedere passagier die een vlucht boekt.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.