Korting voor groene beleggingen

Belegt u of uw fiscale partner geld in een groenfonds? Dan krijgt u de korting voor groene beleggingen. Groene beleggingen zijn beleggingen in fondsen die door ons zijn erkend en die investeren in projecten voor milieubescherming. Of wij een fonds hebben erkend, staat bij Groene beleggingen.

De heffingskorting voor groene beleggingen wordt berekend over maximaal de vrijstelling die u gebruikt bij het bepalen van uw belastbaar inkomen in box 3 (sparen en beleggen). De heffingskorting is 0,7% van uw vrijstelling in box 3. Wij berekenen de heffingskorting automatisch bij het vaststellen van uw aanslag.

Vrijstelling box 3

Hebt u groene beleggingen? Dan geldt op de peildatum 1 januari een vrijstelling tot een gezamenlijke waarde van maximaal:

Jaar

Zonder fiscale partner

Met fiscale partner

2020

€ 59.477

€ 118.954

2019

€ 58.540

€ 117.080

2018

€ 57.845

€ 115.690

Fiscale partner

Hebt u het hele jaar een fiscale partner? Dan verdeelt u de heffingskorting op dezelfde manier als de gezamenlijke grondslag sparen en beleggen. Geeft u bijvoorbeeld 3/4 van de gezamenlijke grondslag aan? Dan krijgt u ook 3/4 van de heffingskorting. Als de gezamenlijke grondslag sparen en beleggen nul is, krijgt degene met het hoogste verzamelinkomen de heffingskorting. Is het verzamelinkomen van u en uw fiscale partner even hoog? Dan krijgt de oudste van u beiden de heffingskorting.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.