Ik wil mijn toeslag stopzetten

Zelf stopzetten

Verandert uw situatie en voldoet u daardoor niet meer aan een voorwaarde voor toeslag? Dan moet u de toeslag zo snel mogelijk stopzetten. Zo voorkomt u dat u achteraf toeslag moet terugbetalen.

Let op!

Hebt u een hoger inkomen of vermogen? Zet uw toeslag niet stop, maar geef een wijziging door.

Hebt u hulp nodig bij het stopzetten van uw toeslag, dan kunt u onder andere terecht bij de BelastingTelefoon, een belastingkantoor of toeslagenservicepunt. Lees meer bij Kan ik hulp krijgen bij het regelen van mijn toeslag?

Wij zetten stop

Ook wij kunnen uw toeslag stopzetten.

Wat gebeurt er nadat mijn toeslag is stopgezet?

Meestal krijgt u binnen 5 weken nadat de toeslag is stopgezet een nieuwe voorschotbeschikking met de post en in Mijn toeslagen. Moet u toeslag terugbetalen? Dan krijgt u een brief met betaalinformatie. In de brief staat hoe u kunt terugbetalen.

Bij kindgebonden budget stopt alleen de maandelijkse uitbetaling. Na afloop van het jaar kijken we of u er toch nog recht op had. We betalen het kindgebonden budget van dat jaar alsnog uit.

Opnieuw aanvragen

Is uw toeslag stopgezet en voldoet u later weer aan de voorwaarden? Dan moet u de toeslag opnieuw aanvragen.

Bij kindgebonden budget hoeft dat niet altijd. Hebt u nog een andere toeslag? Dan krijgt u het kindgebonden budget vanzelf als u er weer recht op hebt.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.