Wanneer moet ik mijn toeslag zelf stopzetten?

In de volgende situaties moet u de toeslag stopzetten.

U ontvangt:

U moet stopzetten in deze situaties:

Zorgtoeslag 

  • Uw vermogen is op 1 januari hoger dan de vrijstelling. Is uw vermogen na 1 januari boven de vrijstelling gekomen? Dan hoeft u pas per 1 januari volgend jaar de toeslag te stoppen.

Kindgebonden budget 

  • Uw vermogen is op 1 januari hoger dan de vrijstelling. Is uw vermogen  na 1 januari boven de vrijstelling gekomen? Dan hoeft u pas per 1 januari volgend jaar het kindgebonden budget te stoppen.

Huurtoeslag

 

Kinderopvangtoeslag

 

Hoe zet ik mijn toeslag stop?

U kunt met Mijn toeslagen doorgeven dat u uw zorgtoeslag, huurtoeslag of kinderopvangtoeslag wilt stopzetten. Klik bij 'Wijziging doorgeven' op 'Toeslag stoppen'. Kies vervolgens de toeslag die u wilt stopzetten.

Krijgt u kindgebonden budget? Dan werkt het anders. Bel de BelastingTelefoon om uw kindgebonden budget te laten stopzetten.

Hoger inkomen? Geef dan een wijziging door

Verandert uw inkomen en denkt u dat u misschien geen recht meer hebt op toeslag? Zet uw toeslag dan niet stop, maar geef een nieuwe schatting van uw inkomen door.

Na afloop van het jaar kan bijvoorbeeld blijken dat uw werkelijke jaarinkomen lager is. Als u te weinig toeslag hebt gekregen, betalen we dit bedrag alsnog aan u uit.

Ik wil geen toeslag meer ontvangen

Voldoet u nog wel aan de voorwaarden, maar wilt u de toeslag niet meer ontvangen? Dan kunt u uw toeslag ook stopzetten. Dit kan op elk moment van het jaar, ook met terugwerkende kracht.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.