Ondernemers: Als u uw aangifte niet op tijd kunt indienen

Het kan zijn dat u door omstandigheden uw aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting niet op tijd kunt indienen. U kunt dan uitstel van aangifte bij ons aanvragen. Dat moet wel vóór de uiterste inleverdatum. 

Belastingconsulenten kunnen uitstel krijgen volgens een speciale regeling: de Uitstelregeling voor belastingconsulenten. Als u een belastingconsulent hebt, kan hij u daar meer over vertellen.

Voor de aangifte inkomstenbelasting kunt u telefonisch (via de BelastingTelefoon) of via Mijn Belastingdienst digitaal uitstel aanvragen. Dit moet u voor 1 mei doen. 
Hebt u al uitstel aangevraagd, maar u wilt dit verlengen? Dan moet u schriftelijk uitstel vragen.

Voor de aangifte vennootschapsbelasting kunt u schriftelijk of via Inloggen voor ondernemers' digitaal uitstel aanvragen. Digitaal uitstel aanvragen kan van 1 april tot 1 juni. Schriftelijk kunt u al eerder uitstel aanvragen, maar de aanvraag moet wel voor 1 juni bij ons binnen zijn.

Voor de aangifte omzetbelasting en loonheffingen kunt u alleen in uitzonderlijke situaties uitstel voor het indienen van de aangifte krijgen. Er moet dan sprake zijn van een ernstige calamiteit.

Zie ook

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.