Btw-tarief schoolboeken

Schoolboeken vallen onder het 9%-tarief en worden soms geleverd in een pakket dat ook andere onderwijsmaterialen bevat. Bijvoorbeeld werkboeken of werkschriften, kopieerboeken, cd-roms en dvd’s. Deze vallen onder bepaalde voorwaarden ook onder het 9%-tarief.

Werkboeken

Werkboeken die herkenbaar zijn als boek, vallen onder het 9%-tarief. Werkboeken zijn boeken met ruimte om aantekeningen te maken of opdrachten uit te werken.

Werkschriften

Werkschriften die niet als boek herkenbaar zijn, vallen toch onder het 9%-tarief als ze:

  • uit minimaal 32 aaneengehechte pagina’s bestaan;
  • zijn voorzien van een omslag, en/of;
  • leerstof of leeropdrachten bevatten en ruimte hebben om aantekeningen te maken of opdrachten uit te werken.

Kopieerboeken

Kopieerboeken zijn losbladige uitgaven met lesmateriaal dat gekopieerd kan worden. Het 9%-tarief kan ook gelden voor de bijbehorende ringband, als:

  • het kopieerboek en de ringband als 1 geheel worden geleverd, en;
  • de omslag (bijvoorbeeld de opdruk) daarvan specifiek is ontworpen voor het desbetreffende kopieerboek (dit is bijvoorbeeld niet het geval als de ringband is voorzien van een insteekhoes).

Cd-roms en dvd's

Het 9%-tarief geldt alleen voor cd-roms, dvd’s, usb-sticks en andere fysieke dragers met daarop digitale educatieve informatie die nagenoeg uitsluitend bestemd is voor informatieoverdracht in het onderwijs. Meer hierover leest u bij Cd-roms, dvd's en usb-sticks.

Overige digitale educatieve informatie

Bij het verstrekken van updates voor digitale educatieve informatie kan het 9%-tarief gelden. Dit is gebonden aan bepaalde voorwaarden (zie post b 21, punt 3.2 in de Toelichting Tabel 1).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.