Uw goederen komen aan in een ander EU-land

Gebruikt u uw btw-identificatienummer voor een intracommunautaire verwerving van goederen in een ander EU-land? Dan betaalt u hierover in Nederland btw, tenzij u aantoont dat u de btw al hebt betaald in het andere EU-land. Uw btw-identificatienummer is het nummer met 'NL' ervoor.

Voorbeeld

U koopt goederen uit Italië. U laat de goederen in België afleveren. De Italiaanse leverancier heeft uw Nederlandse btw-identificatienummer op de factuur gezet. Omdat het vervoer in België eindigt, moet u in België btw betalen. U kunt deze btw normaal gesproken in België aftrekken. Omdat uw Nederlandse btw-identificatienummer op de factuur staat, verwerft u de goederen ook in Nederland. U hoeft de btw hierover echter niet te betalen, als u kunt aantonen dat u in België voor die goederen al btw hebt betaald. Hebt u de btw in Nederland al betaald? U kunt deze dan niet als voorbelasting op uw aangifte aftrekken, maar wel terugvragen. Als u de Nederlandse btw wilt terugvragen, neemt u contact op met uw belastingkantoor.

Voorkom extra administratie
U voorkomt extra administratieve handelingen als u in bovenstaande situatie de goederen koopt met een Belgisch btw-identificatienummer. Om dit te krijgen moet u zich laten registreren in België. De Belgische belastingdienst stuurt u vervolgens een btw-identificatienummer.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.