Voorwaarden voor het 0%-tarief bij opslag in een btw-entrepot

Om het 0%-tarief te mogen toepassen bij de regelingen voor het niet-plaatsgebonden btw-entrepot en het plaatsgebonden btw-entrepot, moet u als leverancier voldoen aan een aantal administratieve voorwaarden.

Voorwaarden niet-plaatsgebonden btw-entrepot

De voorwaarden om het 0%-tarief te mogen toepassen voor de regeling voor het niet-plaatsgebonden btw-entrepot zijn:

  • U beschikt over een schriftelijke verklaring van uw koper dat de goederen in het btw-entrepot worden opgenomen en dat de goederen alleen voor een belaste levering dat entrepot zullen verlaten.
  • Op de verklaring staat het nummer van de entrepotvergunning. Voeg de verklaring bijvoorbeeld toe aan de factuur, een kopie van de factuur of op een ander geschreven stuk.
  • U vermeldt op de factuur dat het gaat om een levering van goederen aan een vergunninghouder voor een btw-entrepot. U doet dit door te vermelden: 'levering met toepassing van tabel II, post a8'.

Wilt u gebruikmaken van een btw-entrepot, maar bent u niet in Nederland gevestigd? Zorg dan voor een fiscaal vertegenwoordiger met een algemene vergunning. Wat dit betekent leest u bij Fiscaal vertegenwoordiger met algemene vergunning (voor de btw).

Koper houdt zich niet aan de verklaring

Blijkt achteraf dat de koper zich niet aan de verklaring heeft gehouden, bijvoorbeeld omdat de goederen in het eigen bedrijf gebruikt gaan worden? Dan moet de koper alsnog btw over de levering betalen door de btw aan te geven in de btw-aangifte. Die btw mag de koper weer als voorbelasting aftrekken als die daar recht op heeft.

Voorwaarden plaatsgebonden btw-entrepot

Entrepothouders moeten in hun administratie de identiteit vastleggen van de laatste eigenaar voordat de goederen het entrepot worden uitgeslagen. Entrepothouders moeten in hun administratie ook de soort en de hoeveelheid van de goederen vastleggen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.