EU-btw-melding doen met MOSS voor ondernemers uit niet-EU-landen

Dit deel van de website is bedoeld voor ondernemers die buiten Nederland zijn gevestigd, maar wel goederen of diensten leveren in Nederland. Ondernemer in Nederland? Zie Btw.

Is uw onderneming niet in de EU gevestigd? En levert u telecommunicatie-, omroep- of elektronische diensten (digitale diensten) aan particulieren in EU-landen? Dan kunt u gebruikmaken van de mini One Stop Shop-regeling (MOSS-regeling). Deze regeling biedt u de mogelijkheid om btw die u over deze diensten moet betalen, aan te geven via 1 land: het land waar u hiervoor geregistreerd staat. Deze regeling is niet verplicht. Als u geen gebruik maakt van deze regeling, dan moet u aangifte doen in elk EU-land waar u levert aan particulieren.

Let op!

  • Is uw onderneming gevestigd in Nederland? Lees dan bij Wie en wanneer in Nederland registreren? wat u moet doen.
  • Is uw onderneming gevestigd in een ander EU-land dan Nederland? Dan kunt u zich voor de MOSS-regeling aanmelden in het land waar uw onderneming is gevestigd.

Hoe werkt de regeling?

U doet uw btw-melding (aangifte) in het EU-land van uw keuze. Dat EU-land stuurt de btw-melding vervolgens, samen met de door u betaalde btw, door naar de EU-landen waar de afnemers van uw diensten wonen. Vanaf het moment dat het EU-land de melding en de betaling heeft doorgestuurd naar de betreffende EU-landen, nemen zij de behandeling van uw btw-melding over.

Meer informatie

De Europese Commissie heeft een gids over de MOSS uitgegeven. U kunt deze gids downloaden. U kunt ook de veelgestelde vragen over de MOSS raadplegen. 

Zie ook

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.