Onderneming starten: waar moet u op letten voor uw belastingen?

Als u begint met ondernemen, krijgt u te maken met de Belastingdienst. U moet bijvoorbeeld aangifte doen en belastingen betalen. Maar u kunt ook de speciale regelingen voor ondernemers gebruiken. Lees aan welke zaken u moet denken als startende ondernemer.

Weet wanneer u ondernemer bent voor de Belastingdienst

U kunt bijvoorbeeld ondernemer zijn voor de inkomstenbelasting, maar ook voor de btw. Of juist alleen voor 1 van de 2. Maar ook wijzigingen in uw onderneming kunnen gevolgen hebben voor uw belastingen.

Lees verder over...

Rechtsvorm en gevolgen voor uw belastingen

Begint u alleen een onderneming of samen met anderen? En gaat u een zogenoemde rechtspersoon oprichten? De rechtsvorm heeft gevolgen voor uw belastingen. Maar het bepaalt ook of u aansprakelijk bent voor schulden van uw onderneming.

Lees verder over...

Schrijf uw onderneming in bij de KVK of bij de Belastingdienst

Meestal schrijft u uw bedrijf in bij de Kamer van Koophandel. Soms meldt u zich alleen aan bij ons. Ook eigenaren van zonnepanelen melden zich bij ons aan.

Lees verder over...

Houd een goede administratie bij

Voor uw belastingaangifte hebt u een boekhouding nodig. Er zijn verschillende regels voor uw administratie, zoals wat u moet bewaren, hoe lang u die bewaart en hoe u facturen maakt.

Lees verder over...

Log in op Mijn Belastingdienst Zakelijk

Als ondernemer doet u digitaal aangifte. Daarvoor logt u in op 1 van onze portalen. Dat doet u met uw DigiD of met andere inloggegevens.

Lees verder over...

Reserveer geld om uw belastingen te betalen

Als ondernemer moet u zélf zorgen dat u uw belastingen op tijd aan ons afdraagt. Reserveer hiervoor al tijdens het boekjaar een deel van uw winst.

Lees verder over...

Wat u verder wilt weten

Als u bent gestart als ondernemer, zijn er een aantal zaken die handig voor u zijn om te weten.

Lees verder over...

Lees meer over een bedrijf starten op ondernemersplein.nl.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.