Fraude, misdaad en misstanden melden

Wilt u helpen bij de bestrijding van fraude, andere misdaad en misstanden? Hebt u daar informatie over? Geef uw informatie aan ons door. Kies het meldpunt dat het beste aansluit bij uw melding.

Verdachte whatsappberichten, sms-berichten, mails, apps, brieven of telefoontjes

Regelmatig worden er berichten (whatsappjes, sms'jes, e-mails, brieven) verstuurd of telefoontjes gepleegd uit naam van de Belastingdienst. De afzender lijkt dan de Belastingdienst, maar is dat niet.

Meldpunt Slachtoffers Fraude

Bent u slachtoffer van fraude? U vermoedt bijvoorbeeld dat iemand fraudeert met uw gegevens, bijvoorbeeld met uw DigiD. Geef het aan ons door via het Meldpunt Slachtoffers Fraude.  

Meld belastingfraude en financiële fraude

Hebt u informatie over belastingfraude of financiële fraude? Meld dat!

Meldpunt Accijns

Met onze app Meldpunt Accijns kunt u snel en eenvoudig een vermoedelijke fraude met accijnsgoederen bij de Douane melden. Accijns is een belasting op alcoholhoudende dranken, tabaksproducten en motorbrandstoffen.

Meld fraude met toeslagen

Denkt u dat iemand fraudeert met toeslagen? U kunt ons daarover bellen of e-mailen.

Meld misstanden bij uitzendbureaus

Wilt u iets doen aan zwartwerken, uitbuiting en andere misstanden bij uitzendbureaus? Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid helpt u daarbij.

Meld misbruik door algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s)

Vermoedt u dat een algemeen nut beogende instelling (ANBI) misbruik maakt van haar ANBI-status? Dan kunt u dat aan ons doorgeven.

Meld datalek, beveiligingslek, zwakke plek of misbruik computersystemen

Vindt u een kwetsbaarheid in een van onze websites of systemen? Ontvangt u een valse e-mail? Dit lossen wij graag samen met u op.

Anoniem melden

Wilt u misdaden melden bij de Nederlandse overheid?

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.