Fraude, misdaad en misstanden melden

Wilt u helpen bij de bestrijding van fraude, andere misdaad en misstanden? Hebt u daar informatie over? Geef uw informatie aan ons door. Kies het meldpunt dat het beste aansluit bij uw melding.

Verdachte whatsappberichten, sms-berichten, mails, apps, brieven of telefoontjes

Regelmatig worden er berichten (whatsappjes, sms'jes, e-mails, brieven) verstuurd of telefoontjes gepleegd uit naam van de Belastingdienst. De afzender lijkt dan de Belastingdienst, maar is dat niet.

Meldpunt Slachtoffers Fraude

Bent u slachtoffer van fraude? U vermoedt bijvoorbeeld dat iemand fraudeert met uw gegevens, bijvoorbeeld met uw DigiD. Geef het aan ons door via het Meldpunt Slachtoffers Fraude.

Meld belastingfraude en financiële fraude

Hebt u informatie over belastingfraude of financiële fraude? Meld dat!

Meldpunt Accijns

Met onze app Meldpunt Accijns kunt u snel en eenvoudig een vermoedelijke fraude met accijnsgoederen bij de Douane melden. Accijns is een belasting op alcoholhoudende dranken, tabaksproducten en motorbrandstoffen.

Meld mogelijk misbruik of oneigenlijk gebruik van toeslagen

Denkt u dat iemand mogelijk misbruik of oneigenlijk gebruik van toeslagen maakt? Of bent u hier zélf slachtoffer van? Bel of mail ons dan.

Meld misstanden bij uitzendbureaus

Wilt u iets doen aan zwartwerken, uitbuiting en andere misstanden bij uitzendbureaus? Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid helpt u daarbij.

Meld misbruik door algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s)

Vermoedt u dat een algemeen nut beogende instelling (ANBI) misbruik maakt van haar ANBI-status? Dan kunt u dat aan ons doorgeven.

Meld datalek, beveiligingslek, zwakke plek of misbruik computersystemen

Vindt u een kwetsbaarheid in een van onze websites of systemen? Ontvangt u een valse e-mail? Dit lossen wij graag samen met u op.

Anoniem melden

Wilt u misdaden melden bij de Nederlandse overheid?

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.