Ik wil een toeslag aanvragen

Als u een toeslag wilt krijgen, dan kunt u die aanvragen met Mijn toeslagen. U hoeft een toeslag maar 1 keer aan te vragen. Als u aan de voorwaarden blijft voldoen, krijgt u de toeslag het volgende jaar vanzelf.

Hoe kan ik aanvragen?

Wanneer gaat de toeslag in?

De toeslag gaat in op de 1e van de maand. Voldoet u later in de maand aan alle voorwaarden? Dan gaat de toeslag in op de 1e van de maand daarna. Dit geldt voor de huurtoeslag, de zorgtoeslag en het kindgebonden budget. Kinderopvangtoeslag gaat in op de dag dat uw kind voor het eerst naar de kinderopvang gaat.

1 keer aanvragen

U hoeft uw toeslag niet ieder jaar opnieuw aan te vragen. De toeslag loopt vanzelf door in het nieuwe jaar.

Ik woon in het buitenland

Woont u buiten Nederland en wilt u zorgtoeslag, kindgebonden budget of kinderopvangtoeslag aanvragen? Als u een DigiD of eIDAS hebt, kunt u dat doen met Mijn toeslagen.

Hebt u nog geen DigiD? Lees of u een DigiD kunt aanvragen.

Kunt u geen DigiD aanvragen? Bel dan de BelastingTelefoon Buitenland. De medewerker van de BelastingTelefoon controleert uw gegevens en vertelt u wat u moet doen. Houd uw burgerservicenummer (bsn) en dat van uw eventuele toeslagpartner bij de hand. Heeft uw toeslagpartner geen bsn? Lees hoe u een bsn aanvraagt.

Meer informatie

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.