Grondslag sparen en beleggen

Wij berekenen uw belasting over de 'grondslag sparen en beleggen'.

Grondslag sparen en beleggen?

Het vermogen dat we meerekenen voor het vaststellen van uw belasting noemen wij de ‘grondslag sparen en beleggen’. Over deze grondslag berekenen wij het voordeel waarover u belasting betaalt.

De 'grondslag sparen en beleggen' is de waarde van uw vermogen op 1 januari van het jaar van aangifte min uw heffingsvrij vermogen.

U hebt een fiscale partner

Hebt u het hele jaar een fiscale partner? Of hebt u een deel van het jaar een fiscale partner en kiest u ervoor om het hele jaar fiscale partners te zijn? Dan is de grondslag sparen en beleggen uw gezamenlijke vermogen op 1 januari van het jaar van aangifte min het heffingsvrij vermogen van u en uw fiscale partner.

U hebt geen fiscale partner

De grondslag sparen en beleggen is de waarde van uw vermogen op 1 januari van het jaar van aangifte min uw heffingsvrij vermogen.

U hebt een deel van het jaar een fiscale partner

De grondslag sparen en beleggen is de waarde van uw vermogen op 1 januari van het jaar van aangifte min uw heffingsvrij vermogen.

Let op!

Als u het hele jaar een fiscale partner hebt, of ervoor kiest om het hele jaar fiscale partners te zijn, mag u de grondslag sparen en beleggen verdelen.

Zie ook

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.