Opbrengsten opgeven

Als u opbrengsten hebt die onder de regeling dienstverlening aan huis vallen, moet u aangifte inkomstenbelasting doen. De opbrengsten geeft u op als inkomsten uit overig werk. Maakt u kosten voor dit werk? Bijvoorbeeld reiskosten? Dan kunt u deze kosten aftrekken. Als u inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet moet betalen, krijgt u van ons een aanslag.

Voorlopige aanslag aanvragen

Gaat u werken als dienstverlener aan huis en valt u onder deze regeling? Vraag dan meteen een voorlopige aanslag aan. U betaalt dan in het lopende jaar de belasting in termijnen in plaats van een groot bedrag achteraf.

Wijzigingen doorgeven

Krijgt u een voorlopige aanslag? Uw inkomsten die onder deze regeling vallen, kunnen van invloed zijn op uw voorlopige aanslag.

Ontvangt u 1 of meer toeslagen?

Hebt u opbrengsten die vallen onder de regeling dienstverlening aan huis en ontvangt u 1 of meer toeslagen? Dan kan dit invloed hebben op de hoogte van uw toeslagen. De opbrengsten tellen mee voor het vaststellen van de hoogte van uw toeslagen. U moet dan wijzigingen in uw inkomen aan ons doorgeven. U krijgt dan misschien meer of minder toeslag. Dit hangt af van uw persoonlijke situatie. Geef de wijziging tijdig aan ons door. Zo voorkomt u dat u teveel toeslag ontvangt.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.