Kasstelsel: btw berekenen op basis van uw kas- en bankadministratie

Levert u voornamelijk goederen of diensten aan particulieren? Dan berekent u de btw in uw aangifte op basis van uw kas- en bankadministratie.

Btw berekenen

Als u het kasstelsel toepast, berekent u de btw op basis van uw kas- en bankadministratie. U berekent de btw over de inkomsten die in het tijdvak waarover u aangifte doet, daadwerkelijk zijn bijgeboekt op uw bankrekening of ontvangen zijn in uw kas.

Verschillende btw-tarieven

Als uw omzet belast is met verschillende btw-tarieven, moet u deze per btw-tarief administreren. Als uw leveringen en diensten belast zijn met verschillende tarieven en u gebruikt het kasstelsel, dan kan de berekening van de btw problemen opleveren. In paragraaf 4 van het besluit Omzetbelasting, administratieve-, facturerings- en andere verplichtingen staan verschillende methoden om de btw te berekenen in deze situatie.

Voor wie geldt het kasstelsel?

Het kasstelsel geldt voor ondernemers die voornamelijk goederen of diensten aan particulieren leveren. Voor welke ondernemers het kasstelsel geldt, leest u bij Voor wie geldt het kasstelsel?

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.