Wanneer moet ik btw-aangifte doen?

Voor de uiterste datum waarop u aangifte moet doen, geldt het volgende:

  • Doet u per kwartaal of per maand aangifte? Dan doet u dat uiterlijk op de laatste dag van de maand die volgt op het kwartaal of de maand waarover u aangifte doet.
  • Doet u per jaar aangifte? Dan doet u aangifte vóór 1 april van het eerstvolgende jaar.

U vindt de uiterste inzend- en betaaldatums en de betalingskenmerken van de lopende periode als u bent ingelogd. Meer datums vindt u bij 'Uiterste ontvangstdatum aangifte en betaling btw'.

Als aangiftedatum geldt de dag waarop wij de aangifte hebben ontvangen.

Een periode geen btw ontvangen of betaald? Toch btw-aangifte doen!

U moet altijd btw-aangifte doen. Ook als u in de periode van de aangifte geen btw in rekening hebt gebracht of aan u geen btw is berekend. Dit heet een 0-aangifte of nihilaangifte.

Op tijd aangifte doen

Zorg ervoor dat u op tijd aangifte doet. Doet u te laat aangifte, dan ontvangt u een naheffingsaanslag en moet u mogelijk een boete betalen. U kunt normaal gesproken geen uitstel aanvragen.

Herinneren om aangifte te doen

We kunnen u eraan herinneren dat u btw-aangifte moet doen. Log in via 'Inloggen voor ondernemers'. Geef bij uw gebruikersinstellingen uw e-mailadres op en vink aan dat u een e-mailbericht wilt ontvangen. U krijgt dan per e-mail bericht dat uw btw-aangifte voor u klaarstaat.

Nieuw is de app Btw-Alert voor uw smartphone of tablet. Deze app stuurt u een berichtje als het weer tijd is om aangifte te doen. Daarnaast zet de app een herinnering in uw agenda. Zo vergeet u nooit meer dat het tijd is om aangifte te doen. Ook handig is de functie om betalingskenmerken op te zoeken.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.