Aangiftetijdvak voor de btw: per kwartaal, per maand of per jaar?

Nadat u zich als ondernemer hebt aangemeld, ontvangt u een brief waarin staat over welk tijdvak u aangifte moet doen. Waarschijnlijk moet u per kwartaal aangifte doen.

Verzoek wijziging aangiftetijdvak

U kunt ons verzoeken om maandaangifte of jaaraangifte te doen. Hieronder leest u hoe u dit regelt. Wij sturen u binnen 6 weken na uw verzoek een reactie. De wijziging gaat in bij de start van het nieuwe aangiftetijdvak.

Maandaangifte

Wilt u per maand aangifte doen? Dan kunt u hier om verzoeken met een brief aan uw belastingkantoor.

Ook kunnen wij u verplichten om maandelijks aangifte te doen. Dit doen wij als wij uw aangifte of betaling niet op tijd ontvangen. U ontvangt daarvan schriftelijk bericht.

Doet u op verzoek aangifte per maand en wilt u (weer) kwartaalaangifte doen? Dan kunt u hier om verzoeken met een brief aan uw belastingkantoor.

Jaaraangifte

Wilt u per jaar aangifte doen? Dan kunt u hier om verzoeken met een brief aan uw belastingkantoor. U moet dan voldoen aan alle volgende voorwaarden:

Doet u aangifte per jaar en voldoet u niet meer aan de voorwaarden? Dan veranderen wij uw aangiftetijdvak. U krijgt dan een brief van ons.

Doet u op verzoek aangifte per jaar en wilt u (weer) kwartaalaangifte of maandaangifte doen? Dan kunt u hier om verzoeken met een brief aan uw belastingkantoor.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.