Op tijd betalen (btw)

Het is belangrijk dat u het btw-bedrag van uw aangifte op tijd betaalt. U ontvangt geen aanslag, maar u betaalt het bedrag nadat u de aangifte hebt verzonden. 

Btw-bedrag zelf overmaken

U maakt het btw-bedrag zelf over naar IBAN (rekeningnummer) NL86 INGB 0002 4455 88 / BIC: INGBNL2A. Vermeld het betalingskenmerk bij uw betaling. Dit kenmerk vindt u op het tabblad ‘betalingskenmerk’ in het beveiligde gedeelte van onze internetsite. 

U vindt het betalingskenmerk ook met de Zoekhulp betalingskenmerk of de Btw-Alert app.

Betaaldatum

U moet ervoor zorgen dat wij het btw-bedrag ontvangen binnen een maand na afloop van het aangiftetijdvak. Doet u per jaar aangifte? Dan moeten wij uw betaling vóór 1 april van het volgende jaar hebben ontvangen. Kijk bij Uiterste ontvangstdatum aangifte en betaling btw voor inlever- en betaaldatums. 

Let op!

Houd bij de betaling rekening met enkele dagen verwerkingstijd van uw bank. Als betaaldatum geldt de datum waarop uw betaling is bijgeschreven op onze rekening.

Niet op tijd betalen

Zorg ervoor dat u op tijd betaalt. Doet u dat niet, dan moet u mogelijk een boete betalen.

Meldingsplicht bij betalingsproblemen

Bent u bestuurder van een rechtspersoon? En kan die rechtspersoon de btw-schuld niet betalen? Dan moet u dit bij ons melden met het formulier Melding van betalingsonmacht bij belastingen en premies op het beveiligde gedeelte van onze internetsite. U vindt dit formulier onder ‘Overige formulieren’. Meer weten? Lees de brochure Aansprakelijkheid van bestuurders. Deze meldingsplicht geldt ook als u net een bedrijf hebt gestart en weet dat u de btw niet kunt betalen. Ook als u nog geen aangiftebrief hebt gekregen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.