Op tijd betalen (btw)

Het is belangrijk dat u het btw-bedrag van uw aangifte op tijd betaalt. U ontvangt geen aanslag, maar u betaalt het bedrag nadat u de aangifte hebt verzonden.

Btw-bedrag zelf overmaken

U maakt het btw-bedrag zelf over naar IBAN (rekeningnummer) NL86 INGB 0002 4455 88 / BIC: INGBNL2A. Vermeld het betalingskenmerk bij uw betaling. Dit kenmerk vindt u in 'Mijn Belastingdienst Zakelijk' op het scherm 'Overzicht' in het witte kader onder het totaal te betalen bedrag aan omzetbelasting. In het oude portaal vindt u het betalingskenmerk op het tabblad 'betalingskenmerk'.

U vindt het betalingskenmerk ook met de Zoekhulp betalingskenmerk of de Btw-Alert app.

Betaaldatum

U moet ervoor zorgen dat wij het btw-bedrag ontvangen binnen een maand na afloop van het aangiftetijdvak. Doet u per jaar aangifte? Dan moeten wij uw betaling vóór 1 april van het volgende jaar hebben ontvangen. Kijk bij 'Uiterste ontvangstdatum aangifte en betaling btw' voor inlever- en betaaldatums.

Let op!

Houd bij de betaling rekening met enkele dagen verwerkingstijd van uw bank. Als betaaldatum geldt de datum waarop uw betaling is bijgeschreven op onze rekening.

Niet op tijd betalen

Zorg ervoor dat u op tijd betaalt. Doet u dat niet, dan moet u mogelijk een boete betalen.

Meldingsplicht bij betalingsproblemen

Bent u bestuurder van een rechtspersoon? En kan die rechtspersoon de btw-schuld niet betalen? Dan moet u dit bij ons melden met het formulier 'Melding van betalingsonmacht bij belastingen en premies'.

Meer weten? Lees de brochure 'Aansprakelijkheid van bestuurders'. Deze meldingsplicht geldt ook als u bestuurder bent van een bedrijf dat net is gestart en u al weet dat de rechtspersoon de btw niet kan betalen. Ook als er nog geen aangiftebrief is verstuurd.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.