Btw-tarief samengestelde sets

Verbandmiddelensets of OK-sets zijn sets bestemd voor een bepaalde geneeskundige of chirurgische behandeling. Ze bevatten naast verbandmiddelen (bijvoorbeeld gaas, watten, windsels) ook andere artikelen zoals bakjes, schaaltjes, pincetten, mesjes en handschoenen. Deze sets worden vaak gesteriliseerd in 1 verpakking geleverd.

Omdat de samenstellende delen hun zelfstandigheid behouden, vallen de verbandmiddelen onder het 9%-tarief en de andere artikelen onder het 21%-tarief.

Als de set naast verbandmiddelen een schaaltje en maximaal 2 pincetten voor eenmalig gebruik bevat, dan valt de hele set onder het 9%-tarief.

Vacuum Assisted Closure

De Vacuum Assisted Closure (VAC) is een set die bestaat uit een steriele wondbedekker, pompen, slangen, incisiefolie en een opvangbeker. Alleen de eenmalig te gebruiken onderdelen (wondbedekker, slangen, incisiefolie en opvangbeker) vallen onder het 9%-tarief. De pompen vallen onder het 9%-tarief als ze voor eenmalig gebruik door een patiƫnt zijn en alleen gebruikt kunnen worden als onderdeel van de VAC.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.