Afstandsverkopen, zoals e-commerce, tussenpersoon voor de Invoerregeling

Levert een ondernemer goederen van buiten de EU aan klanten die geen btw-aangifte doen ín de EU? Dan kan die ondernemer de 'Invoerregeling' van het zogenoemde éénloketsysteem gebruiken. En daarmee centraal btw-melding doen voor meerdere EU-landen.

Klanten die geen btw aangifte doen, zijn: particulieren, ondernemers die alleen vrijgestelde prestaties leveren en rechtspersonen die geen ondernemer zijn. Voor deze ondernemers en rechtspersonen geldt een drempel. Als zij meer afnemen dan het drempelbedrag, moeten ze wél btw-aangifte doen. De ondernemer kan de Invoerregeling dan niet gebruiken.

Ondernemers van buiten de EU hebben voor de Invoerregeling een tussenpersoon nodig. Bijvoorbeeld een in Nederland gevestigde belastingadviseur. Ondernemers in de EU mogen een tussenpersoon gebruiken - voor hen is dit niet verplicht. Ondernemers in Noorwegen hebben voor de Invoerregeling geen tussenpersoon nodig voor zendingen die uit Noorwegen komen.

Ik wil tussenpersoon worden voor de Invoerregeling

Wilt u in Nederland tussenpersoon voor de Invoerregeling worden? Dat kan alleen als u gevestigd bent in Nederland, of er een vaste inrichting hebt.

Als tussenpersoon voor de Invoerregeling bent u verantwoordelijk voor het doen van de btw-melding. U betaalt het verschuldigde bedrag namens de ondernemer aan ons. U bent echter niet aansprakelijk voor deze btw-schulden.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.