Btw berekenen bij diensten naar en vanuit landen buiten de EU

Levert u diensten aan afnemers buiten de EU of neemt u diensten af van leveranciers buiten de EU? Dan is het voor u van belang om te weten of de dienst in Nederland of in het andere land belast is. Gebruik hiervoor het hulpmiddel Diensten in en uit het buitenland. U leest daar ook wat u moet doen.

Digitale diensten

Sinds 1 januari 2015 gelden andere regels voor telecommunicatie-, omroep- en elektronische diensten (digitale diensten). Deze diensten zijn belast in het land waar uw klant woont of is gevestigd. Het maakt niet uit of uw klant een particulier of ondernemer is.

Om te voorkomen dat u zich in elk EU-land waar u digitale diensten levert moet registreren, is sinds 1 januari 2015 de mini One Stop Shop-regeling (MOSS) ingevoerd. Met deze regeling kunnen ondernemers die digitale diensten leveren aan particulieren de btw over deze diensten aangeven via één land van de EU.

Meer informatie leest u bij Digitale diensten.

Diensten voor het internationale diensten- en goederenverkeer

Dienstverlening voor internationaal verkeer van en naar niet-EU-landen is vaak belast met 0% btw. Lees meer hierover bij Diensten voor het internationale diensten- en goederenverkeer.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.