Zakendoen buiten de EU

Als u zakendoet buiten de EU, hebt u te maken met de btw-regels in ons land en de regels in het andere land. Op de vraag waar u aan moet voldoen buiten de EU, hebben we geen eenduidig antwoord. Dat verschilt per land en u moet zelf nagaan aan welke regels u moet voldoen. Controleer ook waar u btw-aangifte moet doen als u zakendoet met niet-EU-landen. Wat u moet doen om aan de Nederlandse btw-wetgeving te voldoen, leest u hier.

Uitvoeren naar en invoeren vanuit niet-EU-landen

Bij het uitvoeren van goederen naar niet-EU-landen brengt u 0% btw in rekening. Bij het invoeren van goederen uit niet-EU-landen, moet u btw aangeven bij de Douane. Over die goederen betaalt u, naast btw, onder andere ook invoerrechten. Hoe u btw berekent als u zakendoet buiten de EU leest u bij Btw berekenen als u zakendoet buiten de EU. Voert u regelmatig goederen in vanuit niet-EU-landen? Dan kunt u ons vragen om een vergunning artikel 23. Met deze vergunning berekent u zelf de btw over deze goederen, en geeft u die aan op uw btw-aangifte. U betaalt dan de btw niet aan de Douane. Voor sommige goederen moet u verplicht deze verlegging toepassen. Welke goederen dit betreffen leest u in deze bijlage.

Handelt u in bulkgoederen? Als deze in aanmerking komen voor opslag in een btw-entrepot, kunt u onder voorwaarden het 0%-tarief toepassen.

Diensten naar en vanuit niet-EU-landen

Levert u diensten aan afnemers buiten de EU of neemt u diensten af van leveranciers buiten de EU? Dan is het voor u van belang om te weten of de dienst in Nederland of in het andere land belast is. Lees meer bij Btw berekenen bij diensten naar en vanuit niet-EU-landen

Administratie bij zaken buiten de EU

In uw administratie bewaart u alle documenten die betrekking hebben op de invoer en uitvoer van goederen uit niet EU-landen.

Belasting terugvragen uit niet-EU-landen

Hebt u belasting betaald in een niet-EU-land? Informeer bij de belastingdienst van dat land of en zo ja, hoe u belasting kunt terugvragen. Lees meer bij Btw terugvragen uit niet-EU-landen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.