Moet ik zelf mijn huurtoeslag stopzetten of doen jullie dat?

Dat hangt van de situatie af. Soms stopt de toeslag vanzelf en soms moet u zélf actie ondernemen. Doe dit zo snel mogelijk. Zo voorkomt u dat u aan het einde van het jaar moet terugbetalen. Lees wat u moet doen in uw situatie.

  • Ik heb te veel inkomen (of mijn toeslagpartner of medebewoner)

    U hoeft uw huurtoeslag niet zelf stop te zetten. Geef wél het nieuwe inkomen aan ons door met Mijn toeslagen onder 'Wijziging doorgeven' of met de app Toeslagen. Als uw inkomen te hoog is, dan stoppen wij de uitbetaling van uw huurtoeslag. Wilt u weten of u u te veel verdient voor huurtoeslag?

  • Ik heb te veel vermogen (of mijn toeslagpartner of medebewoner)

    Had u op 1 januari van dit jaar te veel vermogen? Zet uw huurtoeslag dan niet zelf stop, maar geef het vermogen aan ons door met Mijn toeslagen onder 'Wijziging doorgeven'. Kies 'Er wijzigt iets in het vermogen'. Dan stoppen wij de uitbetaling van uw huurtoeslag.

    Hebt u ná 1 januari te veel vermogen gekregen? Dan hebt u dit jaar gewoon nog recht op huurtoeslag en hoeft u nu niets te doen. Uw vermogen telt het volgende jaar wél weer mee voor de huurtoeslag. Check daarom of uw vermogen voor dat jaar niet te hoog is. Is uw vermogen inderdaad te hoog? Geef dit dan aan ons door met Mijn toeslagen. Wilt u weten of uw vermogen te hoog is voor huurtoeslag?

  • Ik verhuis

    Verhuist u naar een woning waarvoor u geen huurtoeslag kunt krijgen? Zoals een koopwoning of een woning in het buitenland? Zet uw huurtoeslag dan zelf zo snel mogelijk stop met Mijn toeslagen. Wilt u weten of u voor uw woning huurtoeslag mag krijgen?

  • Ik ben gedetineerd en de huurtoeslag staat op mijn naam

    Bent u korter dan een jaar gedetineerd en blijft u op het oude woonadres ingeschreven staan? Dan heeft de detentie geen gevolgen. U houdt gewoon uw huurtoeslag.

    Duurt de detentie langer dan een jaar? Dan hebt u geen recht meer op huurtoeslag en moet u deze stopzetten met Mijn toeslagen.

  • Degene die de huurtoeslag krijgt, is overleden

    Wij kunnen ons voorstellen dat u al genoeg moet regelen. Daarom hoeft u niets te doen. Na het overlijden zetten we de toeslagen van de overledene stop. Binnen 5 weken krijgt u hiervan bericht. Ook van de verdere afhandeling van de huurtoeslag krijgt u van ons bericht.

Hoe zet u uw huurtoeslag zelf direct stop?

  1. Log in op Mijn toeslagen.
  2. Kies bij 'Wijziging doorgeven' voor 'Toeslag stoppen'.
  3. Kies 'Ik wil mijn toeslag stopzetten'.
  4. Vink 'Huurtoeslag' aan.
  5. Beantwoord de vragen.
  6. Kies 'Akkoord en verzenden' (of ga terug naar het overzicht als u toch niet wilt stopzetten).

Daarna stopt uw maandelijkse betaling voor dit jaar.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.