Wat betekent SBR voor u?

De volgende aangiften, opgaven en verzoeken doet u met SBR via Digipoort:

  • het verzoeken om (een wijziging van) voorlopige aanslagen inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting over 2014 en latere jaren
  • de aangifte loonheffingen en eerstedagsmelding
  • de uitstelregeling belastingconsulenten
  • het aanvragen van uitstel voor de aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting over 2013 en latere jaren
  • de aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting over 2012 en latere jaren
  • de (suppletie-)aangiften btw en opgaven intracommunautaire prestaties (ICP)
  • Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto
  • het aanvragen en wijzigen van toeslagen door intermediairs

Wat hebt u nodig voor SBR?

Om met SBR te kunnen werken, hebt u software nodig die geschikt is voor Standard Business Reporting (SBR) en een PKIoverheid services servercertificaat. Hoe u het certificaat aanvraagt, leest u bij Aansluiten op SBR: wat moet u doen?

Voor intermediairs: Serviceberichten Aanslag, Serviceberichten Toeslagen, gegevens van de vooraf ingevulde aangifte

Als intermediair kunt u met SBR gebruikmaken van de Serviceberichten Aanslag, de Serviceberichten Toeslagen en de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte. U krijgt van uw softwareleverancier software die geschikt is voor de serviceberichten en de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte.

Serviceberichten Aanslag

Wilt u digitaal de gegevens van de aanslagen die wij op papier naar uw klant sturen? Dan kunt u Serviceberichten Aanslag krijgen. Dat kan alleen als de machtiging van uw klant om serviceberichten te mogen krijgen, is geregistreerd en geactiveerd. Uw klant moet hier toestemming voor geven. U vraagt de registratie per klant en per soort belasting voor 1 aangiftejaar aan met uw software en uw PKIoverheid services servercertificaat via Digipoort.

Zie voor meer informatie: Serviceberichten Aanslag.

Serviceberichten Toeslagen

Met SBR kunt u ook Serviceberichten Toeslagen gebruiken. Wilt u deze serviceberichten krijgen? Dat kan alleen als de machtiging van uw klant om serviceberichten te mogen krijgen, is geregistreerd en geactiveerd. Uw klant moet hier toestemming voor geven. U vraagt de registratie per klant en per toeslagjaar aan met uw software en uw PKIoverheid services servercertificaat via Digipoort.

Zie voor meer informatie: Serviceberichten Toeslagen.

Gegevens van de vooraf ingevulde aangifte

Met SBR kunt u ook de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte gebruiken. Wilt u deze gegevens krijgen? Dat kan alleen als de machtiging van uw klant om deze gegevens te mogen krijgen is geregistreerd en geactiveerd. Uw klant moet hier toestemming voor geven. U vraagt de registratie per klant voor 1 aangiftejaar aan met uw software en uw PKIoverheid services servercertificaat via Digipoort.

Zie voor meer informatie: Gegevens van vooraf ingevulde aangifte voor intermediairs.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.