Arbeidskorting

De arbeidskorting is de heffingskorting die u krijgt als u werkt. De arbeidskorting wordt berekend over het arbeidsinkomen. Hebt u een werkgever? Dan houdt hij bij de berekening van de loonheffing al rekening met de arbeidskorting. Als u aangifte doet, hoeft u de arbeidskorting niet apart aan te vragen. Wij berekenen deze automatisch.

Hoogte arbeidskorting

De hoogte van de arbeidskorting hangt af van uw leeftijd en van de hoogte van uw arbeidsinkomen. Is dit inkomen niet hoger dan:

  • € 35.652 in 2021
  • € 34.954 in 2020
  • € 34.060 in 2019

Dan is de arbeidskorting ten minste de arbeidskorting die uw werkgever op uw loon heeft toegepast, maar maximaal het bedrag dat volgens de tabel arbeidskorting bij uw geboortejaar hoort. Met dit bedrag houden wij rekening bij uw aanslag inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen.

Afbouw uitbetaling arbeidskorting

Betaalt u weinig belasting over uw inkomen? En hebt u meer dan 6 maanden een fiscale partner die voldoende belasting moet betalen? Dan betalen wij de arbeidskorting aan u uit.

In 2023 vervalt de uitbetaling van de arbeidskorting aan de minstverdienende partner. Wij bouwen daarom de regeling vanaf 1 januari 2019 af. In 2021 betalen wij nog 13,33% uit.

Tabel arbeidskorting

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.