Ik wil een toeslag aanvragen

Als u een toeslag wilt krijgen, moet u deze zelf aanvragen bij Belastingdienst/Toeslagen.

Alleen kindgebonden budget hoeft u meestal niet zelf aan te vragen. U krijgt vanzelf bericht als u er volgens ons recht op hebt. Krijgt u geen bericht en denkt u dat u wel recht hebt op kindgebonden budget? Dan kunt u het zelf aanvragen.

Hoe kan ik aanvragen?

Een toeslag vraagt u aan met Mijn toeslagen. Kijk voor meer informatie bij het jaar waarvoor u toeslag wilt aanvragen:

Wanneer gaat de toeslag in?

U hebt recht op een toeslag als u aan alle voorwaarden voldoet. De toeslag gaat in op de 1e van de maand. Voldoet u later in de maand aan alle voorwaarden? Dan gaat de toeslag in op de 1e van de maand daarna. Dit geldt voor de huurtoeslag, de zorgtoeslag en het kindgebonden budget. Kinderopvangtoeslag gaat in op de dag dat uw kind voor het eerst naar de kinderopvang gaat.

Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

Wij controleren uw aanvraag. Voldoet u aan de voorwaarden? Dan krijgt u uw toeslag uitbetaald. Lees meer bij Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

1 keer aanvragen

Als u al toeslag hebt en u blijft voldoen aan de voorwaarden, dan loopt de toeslag automatisch door voor het volgende jaar. In december betalen wij het voorschot uit voor januari. Wij hebben uw voorschot voor het nieuwe jaar berekend met de meest recente gegevens die wij op dat moment van u hebben.

U blijft zelf verantwoordelijk voor de juistheid van uw gegevens. Dat geldt ook voor de schatting van uw inkomen waarmee we uw toeslag berekenen. Controleer daarom regelmatig of uw geschatte inkomen nog klopt en geef het aan ons door als uw inkomen wijzigt. Dit kunt u doen met Mijn toeslagen. Zijn er andere wijzigingen? Geef die dan ook door. 

U krijgt aan het eind van het jaar een voorschotbeschikking voor het nieuwe jaar. Hebt u deze aan het eind van het jaar niet gekregen? Dan hebt u volgens onze gegevens geen recht meer op de toeslag. U krijgt hierover altijd bericht. Denkt u dat u nog wel recht hebt op de toeslag? Dan kunt u deze opnieuw aanvragen.

Zie ook

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.