MOSS wordt 'éénloketsysteem'

De mini One Stop Shop-regeling (MOSS-regeling) is per 1 juli 2021 vervallen. Hiervoor is de One Stop Shop (het éénloketsysteem) in de plaats gekomen waarin verschillende regelingen zijn ondergebracht. Meer over die regelingen leest u bij E-commerce en diensten voor particulieren in andere EU-landen.

Unieregeling voor verschillende diensten plus afstandsverkopen

De MOSS-regeling was alleen voor digitale diensten aan particulieren. De Unieregeling is van toepassing op verschillende diensten aan particulieren. Bovendien geldt de Unieregeling ook voor zogenoemde afstandsverkopen binnen de EU.

Deze diensten en leveringen van goederen zijn belast met btw in het land van uw klanten: u betaalt buitenlandse btw. Hiervoor geldt 1 uitzondering. Is uw omzet aan digitale diensten aan particulieren plus afstandsverkopen binnen de EU gezamenlijk minder dan € 10.000? Dan is de prestatie belast in Nederland.

Neemt u deel aan de Unieregeling? Dan moet u alle diensten en leveringen die onder de regeling vallen via de Unieregeling binnen het éénloketsysteem aangeven. U mag bijvoorbeeld niet de digitale diensten aangeven met de Unieregeling en de afstandsverkopen binnen de EU in het land waar u levert.

Inloggen éénloketsysteem

Btw-meldingen voor tijdvakken kunt u indienen via het éénloketsysteem van Mijn Belastingdienst Zakelijk. Om in te loggen, hebt u een DigiD nodig (eenmanszaken en zzp’ers) of eHerkenning. Hebt u nog geen eHerkenning? Op Zo werkt eHerkenning vindt u meer informatie.

Wij verwerken de btw-meldingen tijdelijk handmatig. Daarom kunt u de btw-melding niet indienen via administratiesoftware.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.