EU-btw-melding doen met MOSS

Levert u telecommunicatie-, omroep- of elektronische diensten (digitale diensten) aan particulieren in andere EU-landen? Dan kunt u gebruikmaken van de mini One Stop Shop-regeling (MOSS-regeling). Deze regeling biedt u de mogelijkheid om btw die u over deze diensten moet betalen aan te geven via 1 land: het land waar u hiervoor geregistreerd staat.

Zowel in de EU gevestigde als niet in de EU gevestigde ondernemers kunnen aan deze regeling meedoen. Het is niet verplicht. Maakt u geen gebruik van deze regeling? Dan moet u aangifte doen en btw betalen in alle landen waar uw afnemers wonen.

Let op!

Is de omzet van de digitale  diensten in een kalenderjaar, én het kalenderjaar ervoor, niet meer dan € 10.000? Dan is vanaf 1 januari 2019 Nederland de plaats van dienst. Dat betekent dat u daar de btw over deze diensten moet aangeven en afdragen. U kunt ervoor kiezen om de btw dan toch aan te geven en af te dragen in de EU-landen van uw consumenten. Dat kan door u in deze EU-landen te registreren. Of door de MOSS-regeling  te gebruiken.

U geeft uw keuze aan ons door met het formulier 'Keuze plaats van dienst digitale diensten'.

Hoe werkt de regeling?

U stuurt digitaal via 'Inloggen voor ondernemers' uw btw-melding (btw-aangifte) in. Wij sturen de btw-meldingen vervolgens, samen met de door u betaalde btw, door naar de desbetreffende EU-landen via een beveiligd communicatienetwerk.

Vanaf het moment dat wij de melding en de betaling hebben doorgestuurd naar de betreffende EU-landen, nemen zij de behandeling van uw btw-melding van ons over.

Gebruik het hulpmiddel

Wilt u weten waar digitale diensten belast zijn en waar u de btw hierover kunt aangeven? U weet het zeker met het hulpmiddel Digitale diensten in en uit het buitenland.

Meer informatie

De Europese Commissie heeft een gids over de MOSS uitgegeven. U kunt deze gids downloaden. U kunt ook de veelgestelde vragen over de MOSS raadplegen.

Zie ook

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.