Verleggingsregeling bij import uit niet-EU-landen: artikel 23

Let op!

Dit deel van de website is bedoeld voor ondernemers die buiten Nederland zijn gevestigd, maar wel goederen of diensten leveren in Nederland. Ondernemer in Nederland? Zie Btw.

De verleggingsregeling bij import houdt in dat u de btw bij import niet meteen hoeft te betalen. De btw kan dan worden betaald als u btw-aangifte doet. U hebt hiervoor een vergunning artikel 23 nodig. U kunt als buitenlandse ondernemer niet zelf een vergunning artikel 23 aanvragen. Wel kunt u hiervoor een fiscaal vertegenwoordiger inschakelen. Kiest u ervoor om door een algemeen fiscaal vertegenwoordiger te worden vertegenwoordigd? Deze kan namens u een vergunning artikel 23 aanvragen. Als u wordt vertegenwoordigd door een beperkt fiscaal vertegenwoordiger, dan kunt u mogelijk gebruikmaken van zijn vergunning artikel 23.

Als u gebruikmaakt van de fiscaal vertegenwoordiger hoeft u zich niet bij ons te laten registreren. De fiscaal vertegenwoordiger geeft de btw die u moet betalen aan op de btw-aangifte over dat tijdvak. Op dezelfde aangifte trekt de fiscaal vertegenwoordiger deze btw af als voorbelasting. Deze btw hoeft u dan niet meer van tevoren te betalen bij de import.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.