Internationale belastingregels

Hoeveel belasting u moet betalen en in welk land, hangt af van internationale belastingregels en uw persoonlijke situatie.

Wonen in Nederland - buitenlands inkomen

Woont u in Nederland en hebt u buitenlandse inkomsten? Dan moet u uw hele wereldinkomen aangeven in uw belastingaangifte. Om te voorkomen dat u in meerdere landen inkomstenbelasting betaalt over hetzelfde inkomen, krijgt u in Nederland een aftrek ter voorkoming van dubbele belasting. Woont u niet in Nederland, dan zijn er andere regels.

Lees verder over...

Wonen in het buitenland - Nederlands inkomen

Woont u niet in Nederland, maar hebt u wel Nederlands inkomen? Dan bent u een buitenlands belastingplichtige. Alleen de inkomsten waarover Nederland belasting mag heffen zijn voor ons van belang.

Lees verder over...

Tijdelijk in het buitenland werken – wat zijn de gevolgen?

Zendt uw werkgever u vanuit Nederland (tijdelijk) uit naar een ander land om daar te werken? Of vanuit een ander land naar Nederland? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw belastingplicht en sociale zekerheid.

Lees verder over...

Sociale zekerheid bij grensoverschrijdend werken en ondernemen

Woont u in een ander land dan het land waarin u werkt? Of ontvangt u een uitkering uit een ander land dan het land waarin u woont? Bij grensoverschrijdend werken en ondernemen speelt niet alleen de vraag in welk land uw inkomsten belast zijn een rol. Het is ook belangrijk om te weten in welk land u sociaal verzekerd bent.

Lees verder over...

Heffingskortingen (internationaal)

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u het hele bedrag van de heffingskorting, een deel van het bedrag of geen heffingskorting krijgen.

Lees verder over...

Uw volksverzekeringen als u emigreert

Volksverzekeringen zijn verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Emigreert u, dan heeft dat gevolgen voor de volksverzekeringen.

Lees verder over...

Conserverende aanslag bij emigratie

Verhuist u vanuit Nederland naar een ander land, dan kunnen wij een zogenoemde conserverende aanslag opleggen.

Lees verder over...

Uitwisseling financiële gegevens met de Verenigde Staten

Amerikaanse staatsburgers moeten altijd belastingaangifte doen in de Verenigde Staten. Het maakt niet uit waar zij wonen. Daarom zijn financiële instellingen, zoals banken en verzekeringmaatschappijen, wereldwijd verplicht financiële gegevens van Amerikaanse belastingplichtigen door te geven aan de Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS).

Lees verder over...

Uitwisseling financiële gegevens volgens de Common Reporting Standard (CRS)

Meer dan 100 landen hebben afspraken gemaakt over de automatische uitwisseling van financiële gegevens van personen en organisaties volgens de Common Reporting Standard (CRS).

Lees verder over...

Verklaring vrijstelling van aangifte voor buitenlandse werknemers

Lees hier hoe u als buitenlandse werknemer een verklaring kunt aanvragen om te bewijzen dat u in Nederland belasting hebt betaald.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.