Kom ik in aanmerking voor een toeslag?

Hebt u een zorgverzekering, een huurhuis of kinderen? Dan kunt u hiervoor misschien een bijdrage in de kosten krijgen. Zo'n bijdrage heet een toeslag. Er zijn 4 toeslagen:

Hoogte van mijn toeslag

Om de hoogte van uw toeslag te berekenen, tellen wij de volgende personen en hun inkomen mee:

Voor zorgtoeslag, kindgebonden budget en huurtoeslag telt uw vermogen ook mee.

Proefberekening maken

Wilt u weten hoeveel toeslag u kunt krijgen? Maak dan een proefberekening.

Toeslag aanvragen

Als u een toeslag wilt krijgen, moet u deze zelf aanvragen met Mijn toeslagen. Alleen kindgebonden budget hoeft u meestal niet zelf aan te vragen.

U hoeft een toeslag maar 1 keer aan te vragen. Als u aan de voorwaarden blijft voldoen, krijgt u de toeslag het volgende jaar vanzelf. Lees meer hierover bij Toeslag aanvragen.

Toeslag wijzigen

Als er iets verandert in uw situatie, kan de hoogte van uw toeslag veranderen. Bijvoorbeeld als u meer of minder gaat verdienen. U moet wijzigingen in uw situatie binnen 4 weken aan ons doorgeven. Dan kunnen wij uw toeslag op tijd aanpassen. Lees meer hierover bij Wijzigingen doorgeven.

Toeslag stopzetten

U kunt uw toeslag op elk moment stopzetten. Dit kan ook met terugwerkende kracht. Lees meer hierover bij Ik wil mijn toeslag stopzetten.

Hebt u hulp nodig?

Soms is het fijn als er iemand met u meekijkt. Op Kan ik hulp krijgen bij het regelen van mijn toeslag? staat wie u kunnen helpen met uw toeslag.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.