Groepsbeschikking

Het is mogelijk om meerdere instellingen in 1 keer aan te wijzen als ANBI. Zij krijgen dan een zogenoemde groepsbeschikking. Dit kan alleen bij een specifieke categorie instellingen en bij een groep met elkaar verbonden instellingen. Bijvoorbeeld de instellingen die horen bij de Vereniging Openbare Bibliotheken. Bij het aanvragen van een groepsbeschikking moet aangegeven worden welke instellingen onder de groep vallen.

Niet voldoen aan voorwaarden bij groepsbeschikking

Alleen de instellingen die voldoen aan de voorwaarden van de ANBI-regeling kunnen in de groepsbeschikking worden opgenomen. Het kan zijn dat 1 instelling binnen de groep op een bepaald moment niet meer voldoet aan de voorwaarden. Dit heeft geen gevolgen voor de overige instellingen binnen de groep. De instelling die niet meer aan de voorwaarden voldoet, verliest haar ANBI-status. De rest behoudt de status.

Let op!

Bij de aanvraag van een groepsbeschikking gelden de vragen voor iedere instelling die tot de groep behoort. U moet het woord 'instelling' dan ook lezen als: instelling(en).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.