Maximum omzet fondsenwervende activiteiten

Activiteiten om extra inkomsten voor uw organisatie te krijgen, zijn vrijgesteld als u deze maximumbedragen niet overschrijdt:

  • goederenleveringen € 68.067 per jaar
  • diensten € 22.689 per jaar
  • diensten door sportclubs € 50.000 per jaar

Komt u boven deze bedragen? Dan is het hele bedrag belast met btw.

Belast of vrijgesteld?

Blijft u beneden deze maximumbedragen? Dan zijn uw fondsenwervende activiteiten vrijgesteld. Komt u boven deze maximum bedragen? Dan betaalt u wel btw over uw fondsenwervende activiteiten. U mag dan ook btw over uw kosten en inkopen voor deze activiteiten als voorbelasting aftrekken.

De maximumbedragen voor goederen en diensten staan los van elkaar. Het kan dus voorkomen dat u over uw goederenleveringen btw moet betalen en dat uw diensten vrijgesteld zijn. U moet dan uw voorbelasting splitsen in een aftrekbaar en een niet-aftrekbaar deel. Meer informatie vindt u bij aftrek bij belaste en vrijgestelde prestaties.

Overschrijding maximumbedrag

Zijn uw ontvangsten hoger dan het maximumbedrag? En komt dat door bijzondere eenmalige omstandigheden of kon u de overschrijding van het maximumbedrag redelijkerwijs niet verwachten? U kunt dan de vrijstelling voor dat jaar gewoon toepassen. U moet dan vanaf volgend jaar wel btw betalen over fondsenwervende omzet als u het maximumbedrag opnieuw overschrijdt.

Waarom zijn er maximumbedragen?

Deze bedragen zijn ingesteld om commerciële bedrijven te beschermen tegen concurrentieverstoring die anders zou kunnen ontstaan omdat uw organisatie zonder btw goedkoper kan leveren.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.