Reactietijden bij fysieke controles in proces aangiftebehandeling

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

In dit document vindt u wat u moet weten over de fysieke controle door de Nederlandse Douane van goederen die u hebt aangegeven.

Dit document is alleen bedoeld voor het bedrijfsleven dat aangifte doet bij de Nederlandse Douane.

Doet u een aangifte en heeft de Douane aangegeven de goederen fysiek te willen controleren? Dan wilt u weten hoelang het duurt voordat de Douane aanvangt met de controle en wanneer u over de goederen kan beschikken. Daarom zijn over de maximale tijdsduur die de Douane normaal gesproken nodig heeft om te reageren, afspraken gemaakt met het bedrijfsleven. Er is een maximale tijd afgesproken voor de:

  • reactietijd
  • responsetijd
  • timertijd
  • controle op andere locatie

De Douane doet er alles aan om de verwerkingstijd (de tijd die de Douane ná fysieke controle nodig heeft om de goederen ter beschikking te stellen) zo kort mogelijk te houden. Dat garanderen we.

Door de afgesproken tijdsduur kunt u uw logistiek beter plannen.

Is de Douane niet binnen de vastgestelde reactietijd of op de afgesproken tijd aanwezig? Dan kunt u contact met ons opnemen. De contactgegevens staan ook in dit document.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.