Hoe vaak mag ik gebruikmaken van de evenementenregeling?

U mag in 1 kalenderjaar maximaal 8 dagen gebruikmaken van de evenementenregeling. U mag ook maar aan 4 verschillende evenementen per kalenderjaar deelnemen. U moet zelf per kenteken bijhouden hoe vaak u zich hebt aangemeld voor een evenement en voor hoeveel dagen. Daarbij geldt de volgorde van binnenkomst van het verzoek bij ons.

Let op!

De rit van en naar het evenement telt ook mee in de berekening van het aantal dagen dat u gebruikmaakt van de regeling. Rijdt u dus bijvoorbeeld een dag voor het evenement al naar de plaats van bestemming, dan maakt u 2 dagen gebruik van de evenementenregeling. Ook als u de dag na het evenement naar huis rijdt, maakt u 2 dagen gebruik van de evenementenregeling.

Ik koop het motorrijtuig in de loop van het jaar

Als u een motorrijtuig in de loop van het jaar koopt, moet u rekening houden met het aantal dagen en evenementen waarop het motorrijtuig al is gebruikt door vorige eigenaren. Heeft de vorige eigenaar bijvoorbeeld tijdens 1 erkend evenement al 2 dagen gebruikgemaakt van de evenementenregeling? Dan mag u nog maximaal 6 dagen gebruikmaken van het motorrijtuig op 3 erkende evenementen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.