Schorsing opheffen

U kunt op ieder moment de schorsing zelf opheffen. Na de door u gekozen schorsingsperiode van 1, 2 of 3 jaar eindigt de schorsing automatisch.

U kunt de schorsing opheffen:

  • bij een kentekenloket, RDW-keuringsstation of RDW-balie
    Neem een geldig legitimatiebewijs mee, het tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs, of de kentekencard en de tenaamstellingscode.
  • online via rdw.nl met uw DigiD

Opheffen binnen 1 maand

Heft u zelf de schorsing op binnen 1 maand na het begin van de schorsing? Dan moet u alsnog motorrijtuigenbelasting betalen over de hele schorsingsperiode. Wij sturen u een naheffingsaanslag.

Eindigt de schorsing binnen 1 maand omdat het motorrijtuig niet meer op uw naam staat? Dan hoeft u geen motorrijtuigenbelasting te betalen.

Opheffen na 1 maand of automatisch na 1,2 of 3 jaar

Heft u zelf de schorsing op na 1 maand na het begin van de schorsing? Of vervalt de schorsing automatisch na de schorsingsperiode van 1, 2 of 3 jaar die u hebt gekozen? Dan sturen wij u automatisch een rekening voor de motorrijtuigenbelasting of wij incasseren automatisch de motorrijtuigenbelasting. U betaalt op dezelfde manier als vóór de schorsingsperiode.

Schorsing verlengen

Wilt u uw motorrijtuig langer schorsen dan de schorsingsperiode van 1, 2 of 3 jaar die u hebt gekozen? Verleng dan de schorsingsperiode met 1, 2 of 3 jaar. Doe dit vóór het einde van de 1e schorsingsperiode.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.