Internationaal verhuizen en Douane

Hier leest u of en hoe u vrijstelling van belastingen bij invoer kunt krijgen als u goederen naar Nederland brengt. Meestal betaalt u geen belastingen bij invoer voor goederen als u naar Nederland verhuist of als u gaat studeren aan een onderwijsinstelling in Nederland. Ook kunt u goederen (en geschenken) met vrijstelling van belastingen invoeren die u in verband met een erfenis uit het buitenland ontvangt of die u naar Nederland laat brengen vanwege uw (voorgenomen) huwelijk in Nederland.

Inleiding internationaal verhuizen en Douane

In het algemeen mag u uw verhuisgoederen zonder betaling van belasting meenemen. Maar daarvoor gelden voorwaarden. En het maakt verschil of u naar Nederland verhuist vanuit een EU-land of vanuit een niet-EU-land. Op deze pagina staat ook wat verhuisgoederen of persoonlijke goederen zijn.

Lees verder over...

U verhuist naar Nederland vanuit een EU-land

Verhuist u naar Nederland vanuit een ander EU-land? Dan hoeft u voor uw verhuisgoederen of persoonlijke goederen bij de Douane geen aangifte te doen. Want binnen de Europese Unie (EU) geldt een vrij verkeer van goederen. Maar er zijn uitzonderingen.

Lees verder over...

U verhuist naar Nederland vanuit een niet-EU-land

Verhuist u naar Nederland vanuit een niet-EU-land? Dan moet u bij de Douane aangifte doen. In het algemeen mag u uw verhuisgoederen of persoonlijke goederen zonder dat u belasting moet betalen, invoeren in Nederland.

Lees verder over...

U verhuist vanuit Nederland

Verhuist u uit Nederland naar een ander land? Dan kunt u te maken krijgen met de Douane. Lees hier waar u mee te maken kunt krijgen. Verhuist u naar een niet-EU-land? Dan moet u voor uw inboedel een uitvoeraangifte (laten) doen bij de Douane.

Lees verder over...

Internationaal verhuizen en andere Belastingdienstzaken

Verhuist u internationaal? Dan hebt u ook te maken met andere zaken bij de Nederlandse Belastingdienst. Vind hier de links naar die andere onderwerpen.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.