Komt uw omzet boven de € 20.000 in 1 kalenderjaar uit? Geef dat dan meteen aan ons door

Op het moment dat uw omzet boven de € 20.000 in 1 kalenderjaar komt, moet u dat meteen aan ons doorgeven met het afmeldformulier. Want vanaf die datum vervalt de KOR. U past dan weer direct de btw-regels toe, die voor u gelden zonder toepassing van de KOR. Dat kan betekenen dat u bijvoorbeeld weer facturen gaat sturen en btw-aangiftes gaat doen.

Hoe bepaalt u het moment dat de KOR vervalt?

Uw deelname aan de KOR vervalt met de levering of dienst waarmee u boven de € 20.000 komt. U past dus ook al direct vanaf die levering of dienst de normale btw-regels toe, zoals die voor u gelden zonder dat u de KOR toepast.

Voorbeeld Omzet komt boven de € 20.000

U maakt in 2022 gebruik van de KOR. Op 15 september 2022 is uw omzet € 19.750. Een dag later ontvangt u een voorschot van € 500 voor een nieuwe opdracht. Hiermee komt uw omzet boven de € 20.000 in dat kalenderjaar, waardoor de vrijstelling vervalt. U past vanaf dat moment de normale btw-regels toe die voor u gelden zonder toepassing van de KOR. U verstuurt dus op 16 september 2022 al een factuur met btw aan uw klant (als u daartoe verplicht bent).  En u laat ons via het afmeldformulier weten dat u geen gebruik meer maakt van de KOR.

Zodra uw omzet in 1 kalenderjaar boven de €20.000 komt vervalt de KOR en kunt u 3 jaar lang niet meer meedoen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.